Wanneer auto all risk verzekeren?

door admin

Sta jij op het punt om een nieuwe verzekering voor je elektrische auto af te sluiten, maar twijfel je hoe je deze moet verzekeren? Je hebt daarbij de keuze tussen een WA-, WA Plus en een All Risk verzekering. Maar wanneer kies je nu voor de ene methode en wanneer voor de andere? We zetten de zaken die je bij je keuze in overweging kunt nemen even voor je op een rijtje.

Wat dekt een all risk autoverzekering?

Als jij de keuze maakt om je auto all risk te laten verzekeren, dan zorg jij er op die manier voor dat je auto zeer goed verzekerd is. Dit is zeker zo als je het vergelijkt met een WA verzekering. Een all risk verzekering is een garantie voor de meest complete dekking die er voor je auto te krijgen is. Zo wordt schade die jij aan een andere auto veroorzaakt vergoed, maar ook de schade die hierdoor aan je eigen auto ontstaat. Ruitschade wordt vergoed, schade die je maakt als je auto wordt gestolen, maar ook als iemand het nodig vindt je auto moedwillig te beschadigen. Stel dat je kiest voor een WA verzekering, dan wordt dit allemaal niet vergoed, dan krijg je alleen het geld terug dat je moet betalen als schadevergoeding aan de persoon wiens auto jij met jouw auto hebt aangereden. Al die andere kosten worden zodoende niet vergoed, want flink in de papieren kan lopen! Met een all risk verzekering hoef je jezelf hier geen zorgen over te maken. Een autoverzekering vergelijken is een goede manier om de voordeligste verzekering te vinden, die wel helemaal op jouw wensen aansluit.

Omslagpunt all risk verzekering

Goed, we hebben wel de conclusie mogen trekken dat het verstandig is om een all risk verzekering af te sluiten. Het punt is alleen dat dit niet altijd even verstandig is. Er komt namelijk een punt dat het beter is om in plaats van een all risk verzekering toch een WA verzekering af te sluiten. Het punt is namelijk dat je auto elk jaar minder waard wordt. En naarmate de waarde van je auto aan het dalen is, loont het ook steeds minder de moeite om elk jaar maar een dure all risk verzekering hiervoor te betalen. Het omslagpunt op dit gebied komt meestal na een jaar of zes. Het is dan goed om over te schakelen op een WA plus autoverzekering. Dan zijn er in ieder geval nog wat extra kosten ook vergoed. Na tien jaar is je auto over het algemeen dusdanig weinig waard dat je beter over kunt schakelen op een standaard WA verzekering. Een autoverzekering berekenen is een goede manier om de prijzen van de verschillende soorten verzekeringen en aanbieders met elkaar te vergelijken.

Hoe lang auto all risk verzekeren?

Zoals we hiervoor al hebben gezegd is het op gegeven moment niet meer de moeite waard om je auto all risk te laten verzekeren. De eerste jaren is er eigenlijk geen discussie over mogelijk. Stel dat je auto gestolen wordt, dan koop je niet even zomaar een nieuwe. Dan is het heel belangrijk om wel een all risk verzekering te hebben en de kosten voor een nieuwe auto (grotendeels) vergoed te krijgen. Het omslagpunt waarop je beter af kunt stappen van een all risk verzekering ligt meestal rond de zes jaar, maar dat hangt ook een beetje af van je eigen auto. Het kan altijd zijn dat je een auto hebt die van dusdanig hoge kwaliteit is, of die zo gewild is, dat hij ook na zes jaar nog een flinke waarde over heeft.

Wanneer auto ouder dan 10 jaar all risk verzekeren?

Er zijn natuurlijk altijd redenen te bedenken om een auto ook na 10 jaar nog all risk te laten verzekeren. Dit heeft grotendeels met de waarde van de auto te maken. Heb jij een standaard wagen die zijn beste tijd na tien jaar echt wel heeft gehad, dan is het beter om de all risk verzekering te stoppen. Maar als jij een dure auto hebt die ook na tien jaar nog flink wat waard is, dan is het zonde om deze niet meer all risk te laten verzekeren. Tot slot is het belangrijk dat wanneer je voor een auto een lening hebt afgesloten je deze ook all risk moet verzekeren. Dit voorkomt dat je nog aan het afbetalen bent voor een lening, terwijl je niet meer in de auto rijdt.

Dus: auto all risk verzekeren of niet?

Als jij een nieuwe auto koopt, of een auto die nog niet veel kilometers op de teller heeft, dan raden we je zeker aan om hier een all risk verzekering voor af te sluiten. Mocht je een ongeluk veroorzaken, dan scheelt dit enorm veel in de kosten die je aan je eigen auto hebt. Daarbij is het ook zo dat je dan niet met de handen in het haar komt te zitten als je auto een keer gestolen wordt. Merk je dat je auto minder waard begint te worden, dan is een all risk verzekering niet echt de moeite meer waard. Er is op Internet veel informatie te vinden over autoverzekeringen en waar je hierbij op moet letten.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren