Welke stappen doorloop je bij een auto zakelijk verzekeren? 

door admin

Jouw auto zakelijk verzekeren. Hoe doe je dat eigenlijk? Het afsluiten van een verzekering voor jouw voertuig is verplicht om de weg op te mogen. Personenauto’s die voor het grootste gedeelte van de tijd worden gebruikt voor zakelijke ritten, kan je voorzien van een zakelijke verzekering. De verzekering zorgt er dan voor dat je gedekt bent tegen zowel schade aan anderen als, in het geval van een goede dekking, de schade die aan jouw eigen auto is aangebracht. Het zorgt dus altijd voor meer gemoedsrust als je de verzekering hebt afgesloten. Alleen moet je wel de juiste stappen doorlopen om een verzekering af te sluiten en daadwerkelijk te genieten van de voordelen. Maar welke stappen zijn dit dan precies? 

Aanpassen aan jouw behoeften

Jouw auto zakelijk verzekeren begint door te kijken naar wat je allemaal nodig hebt. De verzekeringen komen in een groot aantal varianten en je kan ze helemaal aanpassen aan jouw situatie. Daarom moet je jouw wensen en behoeften als eerste op een rij zetten. Alleen dan kan de dekking jou beschermen tegen hoge kosten in het geval van een ongeluk, criminaliteit of een natuurramp. De dekking moet dus passen bij jouw bedrijf. Jij kent het bedrijf het beste, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid overgaat tot het kijken naar de mogelijkheden. Je hebt dan als eerste de keuze uit meerdere hoofdtypen. De WA-verzekering is de basis en dient als aansprakelijkheid voor het geval je schade brengt aan derden. Het beperkt casco en de allriskverzekering zorgen voor een uitgebreidere dekking en kunnen ook de schade aan jouw eigen auto dekken. 

De aanvullende opties en de premie

De autoverzekering zakelijk van Univé komt niet zonder aanvullende opties. Dit zijn opties die je erbij kan nemen en waarmee je de verzekering helemaal op maat maakt. Als je bijvoorbeeld vaak waardevolle spullen vervoert, dan kan het aan te raden zijn om hier een dekking voor te kiezen. Als je regelmatig passagiers meeneemt, wil je deze ook mee beschermen in het geval van medische problemen. Afhankelijk van de dekkingen en aanvullende opties die je kiest, krijg je te maken met een premie. Bekijk goed hoe deze verandert als je bepaalde opties weglaat of toevoegt. Uiteindelijk moet de verzekering ook binnen jouw budget passen. En hoe hoog wil je het eigen risico hebben? Ook een beslissing die je moet maken voordat je de aanvraag daadwerkelijk indient. 

De laatste stappen voor de aanvraag

Als je weet wat de beste verzekeringsopties zijn voor jouw bedrijfsauto, kan je kijken naar de polisvoorwaarden. Hierin staan alle rechten en plichten die met de verzekering komen. Tevens laat het document zien welke uitzonderingen er zijn en wat bijvoorbeeld niet gedekt wordt binnen de gekozen dekking. Zo sta je niet voor verrassingen als je een schadeclaim in wilt dienen. Als alles duidelijk is, kan je de gevraagde gegevens invullen. Is alles zo nauwkeurig mogelijk ingevuld? Dan druk je op verzenden en is het wachten op de goedkeuring van de verzekeringsmaatschappij. 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren