Wie kent de weg? Je transporteur natuurlijk!

door admin

Op welke manier je je goederen ook maar van A naar B wilt krijgen, ze komen er wel. Zeker wanneer je met een vertrouwd en gerenommeerd transportbedrijf in zee gaat.

En die zijn er bij de vleet. In iedere regio is wel een professioneel logistiek bedrijf te vinden, zowel in Nederland als in België. Dat mag ook wel, aangezien zowel grote bedrijven als particulieren de diensten die zij aanbieden hard nodig hebben. Zodra jij je vracht aan hen beschikbaar hebt gesteld, wordt die ingeladen en kan de reis naar de bestemming beginnen. De methodes die bij zowel het in- als uitladen en ook het transporteren zelf worden gebruikt, lopen nogal uiteen. Van welke diensten kun je bij de hoogst aangeschreven bedrijven allemaal profiteren? Dit maken we hieronder overzichtelijk voor je.

Kooiaap transport

Vaak zijn de pallets, kisten en pakketten die ingeladen moeten worden behoorlijk zwaar. Bovendien is het bepakken van een vrachtwagen een tijdrovende klus. En ja, sommige bedrijventerreinen hebben hiervoor een handige heftruck beschikbaar. Maar soms zijn die niet aanwezig of elders hard nodig. Dus moet de chauffeur er dan maar zelf de schouders flink onder zetten?

Niet zolang men op kooiaap transport kan vertrouwen. Dat is een kleine heftruck die achterop de laadruimte van je truck geplaatst kan worden, waarmee in- en uitladen een gemakkelijke, snelle en overzichtelijke klus wordt. Bijkomend voordeel is dat zo’n kooiaap in een mum van tijd gebruiksklaar is! Zo kan de chauffeur na een zeer kort oponthoud zijn of haar weg vervolgen. Op naar de volgende klant.

Kraantransport

Een hijskraan is natuurlijk een snel middel om vrachten mee op en van een oplegger te krijgen. Echter, zo’n machine hoef je helemaal niet apart van je vrachtwagen te zien. In plaats daarvan kies je voor kraantransport! Hier is de hijsarm onderdeel van het voertuig zelf, wat ervoor zorgt dat ladingen snel verwerkt kunnen worden. Hoogtes tot dertig meter zijn voor deze kraan geen enkel probleem. En ook bespaar je je armen en rug; al het til- en sjouwwerk wordt je uit handen genomen!

Groupage transport

Je hoeft niet te wachten met een bestelling wegschrijven totdat je een volledig gevulde vrachtwagen hebt. In plaats daarvan kun je van groupage transport gebruik maken. Dit wil zeggen dat jouw lading samen met die van andere klanten wordt vervoerd. Het aantal pallets of kisten is overigens totaal niet van belang; slechts één van beide is al voldoende om voor groupage transport te kunnen kiezen.

Volume transport

Kleine oplages mogen bij een degelijke transporteur geen probleem zijn. Maar grote vrachten ook niet! Is dat een optie waar je gebruik van wilt maken? Kijk dan goed of het bedrijf waar je je zinnen op hebt gezet ook de optie van volumetransport aanbiedt. Denk hierbij niet alleen aan pallets maar ook aan vaten en industriële verpakkingen.
Kortom, ga na wat je precies wilt van een transporteur, ga na welke bedrijven dat allemaal aanbieden en maak op die manier van je longlist een shortlist. Veel succes met het maken van een keuze!

Lees ook: Coronajaar 2020; elektrische auto enige winnaar in de autobranche

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren