3 belangrijke aandachtspunten bij het opladen van een elektrische auto

door admin

Een elektrische auto biedt ongelooflijk veel voordelen. Toch is het ook even wennen. Als je helemaal elektrisch rijdt, kun je bijvoorbeeld niet meer gewoon even tanken en weer doorrijden. Het is echt van belang dat je weet hoeveel kilometer je op je accu kunt rijden en dat je de oplaadmomenten zorgvuldig plant. Langere ritten maken vraagt dan ook om de nodige voorbereiding. Dat klinkt lastig, maar je raakt hier echt zo aan gewend. Als je het eenmaal gewend bent om je auto op te laden, zal dit steeds makkelijker gaan en word je hier ook steeds handiger in. 

Toch kunnen we het ons wel voorstellen dat je nog met vragen zit. Zeker wanneer je nog nooit volledig elektrisch hebt gereden. Daarom helpen we je in dit artikel graag een beetje op weg. Dit doen we aan de hand van drie belangrijke aandachtspunten. 

Weet waar de laadpalen zijn bij jou in de buurt 

Het is verstandig om je auto bij stilstand direct aan de oplader te leggen. Je hoeft echt niet te wachten tot je accu volledig leeg is. Sterker nog: er wordt aanbevolen om de accu altijd tussen de 20 en 80 procent te houden. Op die manier ben je verzekerd van optimale werking en blijft de levensduur van de accu ook goed. Dat betekent dus ook dat je op de hoogte moet zijn van de locatie van alle openbare laadpalen bij jou in de buurt. Denk hierbij niet alleen aan de omgeving rondom het huis, maar ook die in de buurt van je werk. Maar hoe vind je de dichtstbijzijnde laadpaal

Een laadpaal app kan hierbij van pas komen. Met behulp van deze app zie je in een oogopslag waar er laadpalen in de buurt zijn en ook de meest actuele informatie. Dat wil zeggen dat je direct kunt zien of de paal al in gebruik is en wat de tarieven zijn. Zo weet je direct alles wat je moet weten voordat je naar een paal rijdt. 

Maak gebruik van een lange oplaadkabel 

Wanneer je een elektrische auto koopt, ontvang je ook direct een oplaadkabel. Het is verstandig om altijd een extra lange oplaadkabel in de auto te hebben liggen. Je weet immers nooit of er een auto tussen jou en de laadpaal komt te staan. Met een lange kabel ben je zo dus altijd nog in staat om je auto op te laden. 

Wees je ervan bewust dat niet alle laadpalen voor alle elektrische auto’s zijn geschikt. Bovendien hangt dit ook af van het soort laadpas dat je gebruikt. Houd hier dus rekening mee als je je route uitstippelt. 

Laadpas aanvragen 

Als je in een elektrische auto rijdt, kan je niet zonder laadpas. Op jouw laadpas staat alle belangrijke informatie die de laadpaal nodig heeft om bijvoorbeeld te factureren. Het dient dus als identificatie. Je hebt de laadpaal nodig om het laden te starten en te beëindigen. Er zijn ook laadpalen die andere betalingsmethoden accepteren. Maar voorlopig geldt dat nog zeker niet bij allemaal.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren