Ben jij al overgestapt op elektrisch rijden?

door admin

Als het aan de overheid ligt gaan we zo snel mogelijk allemaal elektrisch rijden. Of op zijn minst hybride. Maar lang niet iedereen staat te springen om een elektrische auto aan te schaffen. De belangrijkste reden om nog even te wachten is de prijs voor elektrische auto’s. Ze zijn nog altijd fors duurder dan een auto op benzine. Dat verklaart ook waarom de subsidiepot voor de aankoop van een nieuwe elektrische auto voor 2023 in september nog lang niet leeg was.

Een gebruikte elektrische auto kopen

Zo langzamerhand komen er ook meer gebruikte elektrische auto’s op de markt. Je vindt ze op auto verkoop sites maar ook bij de dealers die ze inruilen als de eigenaar een nieuwe auto koopt. En dan zijn er natuurlijk nog de leasemaatschappijen die hun auto’s verkopen als ze terugkomen na een aantal jaren leasecontract. Gebruikt leasen wordt overigens ook steeds populairder. Als je voor een tweedehands elektrische auto gaat dan zal je merken dat ook die vaak nog een stevig prijskaartje hebben.

Worden elektrische auto’s goedkoper?

Het zal zeker nog jaren duren voordat een elektrische auto fors in prijs daalt. De inflatie speelt daar ook een rol bij. Fabrikanten zullen wel steeds meer elektrische auto’s gaan produceren. Hierdoor kan het productieproces natuurlijk wel goedkoper worden. Maar er spelen ook andere factoren mee zoals een tekort aan technisch personeel en daardoor hogere lonen. Er zijn wel landen die bezig zijn met de ontwikkeling van een goedkope elektrische auto. Dit is vergelijkbaar met de Volkswagen Kever in Duitsland Die werd ook gemaakt om ervoor te zorgen dat ‘iedereen’ zich een auto kon veroorloven.

Waar ga je de accu van je elektrische auto opladen?

Als je besluit om een elektrische auto te kopen dan moet je natuurlijk wel een plek hebben om die op te laden. Op steeds meer plaatsen komen openbare laadpalen. Daar kun je je auto opladen met je laadpas. Let op dat je er niet langer mag blijven staan dan noodzakelijk om ook anderen de mogelijkheid te geven gebruik te maken van het oplaadpunt. Je kunt ook een eigen laadpaal laten plaatsen. Dat kan alleen als je je auto op eigen terrein kunt parkeren. Een laadkabel over de stoep leggen is officieel niet toegestaan. Je loopt dus het risico op een boete.

Wat als ik mijn elektrische auto wil verkopen?

Als jij al elektrisch rijdt dan komt er misschien een moment dat je je auto wilt verkopen. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt je auto online verkopen via verschillende platforms. Lees bijvoorbeeld een Ikwilvanmijnautoaf review om te beoordelen of je via dit bekende platform je auto wilt verkopen. Het voordeel is dat je snel een gegarandeerd bod krijgt. Je auto wordt vaak dezelfde dag nog opgehaald en je hebt het geld direct op je bankrekening. Dit is ook een heel goede manier om een auto te verkopen van een overleden familielid als je de erfenis moet afwikkelen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren