Elektrische auto financieren

door admin

Vandaag de dag krijgen we heel vaak reclame of advertenties te zien over elektrische wagens. Het gamma van elektrische auto’s wordt steeds verder uitgebreid en ze worden gezien als de wagens van de toekomst. Een nadeel van deze wagen is dat ze vaak duurder zijn dan wagens op benzine of diesel. Vaak moet er dan ook een lening aangegaan worden om een dergelijke auto te financieren.

Geld lenen voor een auto

Een wagen is altijd een dure aankoop. Meestal komt de aankoop van een nieuwe wagen ook ongelegen. Je kan ook waarschijnlijk niet zonder, dus een nieuwe wagen kan niet te lang op zich laten wachten. Geld lenen voor een wagen is vaak dan ook een goede optie. 

Bepaal vooraf het budget van je wagen en hoeveel je maandelijks maximum kan afbetalen. Een auto daalt in waarde, dus het wordt niet aangeraden om meer geld te lenen dan dat je eigenlijk nodig hebt. 

Geld besparen door je huis duurzaam te maken

De elektrische wagen komt meer op de voorgrond met als reden dat het goed is voor het milieu. Er zijn natuurlijk nog andere manieren om te besparen. Een van de opties is je huis duurzaam maken. Een van de mogelijkheden is om een extra lening aan te gaan om je huis duurzaam te maken. Normaal mag je niet meer lenen dan de waarde van je woning, maar er bestaat een uitzondering op deze regel. Wanneer je energiebesparende maatregelen neemt bij de aankoop van je woning, kan je tot zes procent meer lenen. 

Een andere optie is een groene hypotheek aangaan. Dit houdt in dat je een lagere hypotheekrente krijgt wanneer je woning voldoet aan de eisen die bank stelt op het gebied van duurzaamheid. Zo kan je tussen 0,2 en 0,4 procent besparen. Dit lijkt niet zoveel, maar op lange termijn kan je zo wel wat geld uitsparen. 

Wanneer je je woning wat energiezuiniger wil maken, kan je ook een bijkomende lening aangaan. Dit naast de hypotheek die je maandelijks afbetaalt. Interessant om hierbij te weten is dat de rente, onder bepaalde voorwaarden, fiscaal aftrekbaar is als je een investering doet aan je huis. 

Dit zijn slechts enkele mogelijkheden om te investeren in je woning met als doel je huis duurzaam maken. Wanneer je meer informatie wenst, kan je altijd contact opnemen met de bank waar je je hypotheek ook afbetaalt. Zij kunnen je ongetwijfeld verder helpen.

Lees ook: Leasen elektrische auto populairder dan ooit

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren