Peugeot richt zich met zijn 100% elektrische bedrijfsauto’s op de positie van marktleider

door admin

Ook voor zakelijke gebruikers is de elektrische revolutie begonnen: PEUGEOT levert nu een complete lijn van 100% elektrische bedrijfsauto’s. In PEUGEOT’s elektrische bedrijfsauto’s blijft de functionaliteit van de conventionele versies met dieselmotor voor de volle 100% behouden, terwijl ze geen geluid, geen trillingen, geen emissies en geen nare geuren produceren. Op die manier wordt het leven van de gebruikers én hun omgeving radicaal anders. 

Met deze complete lijn van 100% elektrische bedrijfsauto’s – een van de allereerste op de markt – richt PEUGEOT zich in 2022 op de positie van Europese marktleider. Het doel is om zakelijke gebruikers nog meer gemoedsrust te bieden, en om alle vormen van traditionele vervuiling terug te dringen, zelfs terwijl de huidige sociale trends om steeds meer bewegingen van bedrijfsauto’s in stedelijke gebieden vragen.

PEUGEOT levert in 2021 vierduizend elektrische bedrijfsauto’s, en heeft daarnaast al meer dan 10.000 volledig elektrische voertuigen in bestelling staan. Om nog meer aandacht te vestigen op het aanbod van elektrische bedrijfsauto’s, lanceert PEUGEOT nog deze maand een nieuwe reclamecampagne in Europa.

100 procent elektrische voertuigen: de complete lijn bedrijfsauto’s van PEUGEOT is nu elektrisch. Deze herfst verschenen de e-PARTNER en grote e-BOXER op de markt, ter aanvulling op de e-EXPERT die vorig jaar werd onthuld en is bekroond met de titel ‘International Van of the Year 2021’. Een ijzersterke eigenschap van alle elektrische bedrijfsauto’s van PEUGEOT, is dat er ten opzichte van de dieselversies niet wordt ingeleverd op het bruikbare volume of praktische eigenschappen, terwijl volledig geprofiteerd kan worden van alle voordelen die een elektrische aandrijflijn te bieden heeft: lage gebruikskosten, rijgemak, de directe reactie op het gaspedaal, een hoog koppel, de totale afwezigheid van geluid, trillingen, nare geuren en emissies. In het Verenigd Koninkrijk kenden specialisten de titel ‘Van of the Year’ toe aan de nieuwe PEUGEOT e-PARTNER (WhatCar? Van & Commercial Vehicle of the Year Award), en werden de drie modellen van het merk – PARTNER, EXPERT en BOXER – in hun respectievelijke categorieën bekroond voor hun praktische eigenschappen.

Naast deze 100% batterij-elektrische voertuigen, lanceert PEUGEOT aan het einde van dit jaar zijn eerste bedrijfsauto met elektrische brandstofcel op waterstof, de e-EXPERT HYDROGEN. Daarmee breidt het merk het aanbod van de meest geavanceerde technologieën op het gebied van elektrificatie nog verder uit.

“We hebben ons aan ons woord gehouden dat wij vóór het einde van 2021 een compleet programma van 100% geëlektrificeerde bedrijfsauto’s zouden aanbieden. Daarmee is Stellantis de eerste. Daarnaast komen we de behoeften van andere klanten tegemoet door in de komende weken een bedrijfsauto met brandstofcel op waterstof te presenteren. Zo benadrukken wij onze toewijding om blijvend te innoveren,” verklaart Xavier PEUGEOT, Managing Director van de Commercial Vehicle Unit van de Stellantis Group.

In de komende weken lanceert PEUGEOT een grote, internationale communicatiecampagne waarin alle aandacht uitgaat naar ondernemers en ambachtslieden. Zij spelen de hoofdrol in een film waarin ze een vrolijke en ontspannen werkdag hebben dankzij PEUGEOT’s drie emissievrije elektrische bedrijfsauto’s: e-PARTNER, e-EXPERT en e-BOXER. De internationale campagne heeft als slogan “For the Day Ahead”. In de video https://youtu.be/MZpP0sqolAA komen de bedrijfslogo’s van gebruikers van PEUGEOT’s elektrische bedrijfsauto’s tot leven. De campagne wordt vergezeld door advertenties in digitale vorm, op print en op posters, en gaat in eerste instantie van start in Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Linda JACKSON, Managing Director van PEUGEOT, zegt: “PEUGEOT heeft als doel om in de bedrijfssector leider te worden op het gebied van de verandering en transformatie naar 100% elektrisch. Vanzelfsprekend zijn de gebruikskosten een zeer belangrijk argument voor de gebruiker, maar we laten ook zien dat elektrische bedrijfsauto’s veel rijplezier te bieden hebben: voor hun bestuurder, die overstapt op een meer rustgevende rijbeleving, alsmede voor iedereen in de buurt van de auto, die profiteert van een schonere omgeving, waarin geluid en uitlaatgassen geen rol meer spelen.”

Peugeot’s volledig elektrische bedrijfsauto’s

100% elektrische PEUGEOT e-PARTNER:

Sinds zijn introductie in 1996, is de PEUGEOT PARTNER in meer dan honderd landen op de markt verschenen. Inmiddels zijn meer dan 2 miljoen exemplaren gebouwd, wat het commerciële succes van de auto onderstreept. De PARTNER is meerdere keren onderscheiden, zo werd de huidige generatie bekroond met de titel ‘Internation Van of the Year 2019’. Na zijn introductie in 2018, groeide de PARTNER uit tot Europese marktleider in het F1-segment (bestelauto’s) en zijn marktaandeel groeit nog altijd gestaag. De PEUGEOT PARTNER is nu ook verkrijgbaar met een 100% elektrische aandrijflijn.

Eigenschappen van de PEUGEOT e-PARTNER

 • Een actieradius tot 275 kilometer (volgens WLTP, onder voorbehoud)
 • Leverbaar in twee lengtevarianten
 • Bestelwagen (met maximaal 3 zitplaatsen)
 • Trekvermogen tot 750 kg
 • Een laadvolume tot 800 kg
 • Een laadvolume tot 4,4 m3, precies evenveel als de benzineversie 

De PEUGEOT e-PARTNER is gebaseerd op het EMP2 (Efficient Modular Platform) multi-energy platform, en wordt aangedreven door een 100% elektrische motor met een maximum vermogen van 100 kW (136 pk) en een maximum koppel van 260 Nm, dat voor onmiddellijke reacties direct beschikbaar is vanuit stilstand, zonder trillingen, geluid, versnellingswisselingen, nare geuren en uiteraard geheel zonder CO2-uitstoot.

De PEUGEOT e-EXPERT en e-EXPERT HYDROGEN

In Europa worden jaarlijks meer dan 750.000 compacte bestelauto’s verkocht. Sinds de introductie van de PEUGEOT EXPERT in 2016, blijft zijn marktaandeel groeien. Van de huidige generatie zijn inmiddels al meer dan 195.000 exemplaren verkocht.

In 2021 is de elektrische versie van de PEUGEOT EXPERT uitgeroepen tot ‘International Van of the Year’ – het zesde model van PEUGEOT dat deze titel sinds de allereerste editie van deze verkiezing in 1992 heeft gewonnen.

De nieuwe PEUGEOT e-EXPERT biedt onder meer

 • Keuze uit twee verschillende batterijen, met een capaciteit van 50 of 75 kWh en een actieradius tot 330 kilometer (volgens WLTP)
 • Drie versies: Gesloten bestel, Gesloten bestel dubbele cabine en een Platform cabine
 • Drie lengtevarianten (Compact, Standard en Long)
 • Een trekvermogen van 1000 kg en een maximum laadvermogen van 1275 kg
 • Een laadvolume dat identiek is aan de versie met verbrandingsmotor (tot 6,6 m3)

Net als de PEUGEOT e-PARTNER is de PEUGEOT e-EXPERT gebaseerd op het EMP2 (Efficient Modular Platform) multi-energy platform. De PEUGEOT e-EXPERT heeft een elektrische aandrijflijn met een maximum vermogen van 100 kW (136 pk) en een maximum koppel van 260 Nm, dat direct vanuit stilstand beschikbaar is.

PEUGEOT lanceert bovendien een elektrische versie van de EXPERT met een brandstofcel op waterstof, de PEUGEOT e-EXPERT HYDROGEN. PEUGEOT is een van de allereerste fabrikanten die een dergelijke motorvariant in serieproductie neemt. De nieuwe PEUGEOT e-EXPERT HYDROGEN heeft een innovatieve brandstofcel op waterstof, in combinatie met een oplaadbaar accusysteem, dat bestaat uit:

 • Een brandstofcel die met waterstof uit het tanksysteem van de auto de elektriciteit produceert die nodig is voor de voortstuwing
 • Een hoogvoltage lithium-ion batterij met een capaciteit van 10,5 kWh, die kan worden opgeladen via het elektriciteitsnet en die onder bepaalde omstandigheden de elektromotor van stroom voorziet

De nieuwe PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen

 • De mogelijkheid om zonder lokale CO2-uitstoot alle afstanden af te leggen
 • De mogelijkheid om in 3 minuten tijd genoeg waterstof te tanken voor een actieradius van meer dan 400 kilometer (volgens WLTP, onder voorbehoud)
 • Een laadpoort voor de hoogvoltagebatterij
 • Twee lengtevarianten (Standard en Long), met hetzelfde laadvolume als de dieselversie en de batterij-elektrische e-EXPERT 
 • Een laadvolume tot 6,1 m3
 • Een laadvermogen tot 1100 kg
 • Een trekvermogen tot 1000 kg

De PEUGEOT e-BOXER

In Europa worden in het marktsegment van grote bestelauto’s meer dan 550.000 voertuigen per jaar verkocht. De PEUGEOT BOXER weet zijn marktaandeel elk jaar verder te vergroten. Voortbordurend op het commerciële succes van alle eerdere generaties, waarvan sinds 1994 meer dan 1.250.000 exemplaren zijn gebouwd en die in 110 landen worden verkocht, verschijnt er nu een 100% elektrische versie van de PEUGEOT BOXER op de markt.

De nieuwe PEUGEOT e-BOXER

 • Keuze uit twee batterijen, met een capaciteit van 37 of 70 kWh en een actieradius tot 224 km (volgens WLTP, onder voorbehoud)
 • Drie versies: Gesloten bestel, Chassis cabine en Platform cabine
 • Vier lengte- en drie hoogtevarianten
 • Een laadvermogen tot 1300 kg (afhankelijk van de gekozen versie)
 • Een laadvolume dat identiek is aan die van de versie met een verbrandingsmotor (tot 17 m3)

De nieuwe PEUGEOT e-BOXER heeft een elektromotor met een maximum vermogen van 90 kW (122 pk) en een maximum koppel van 260 Nm, dat voor onmiddellijke reacties direct vanuit stilstand beschikbaar is, zonder trillingen, geluid, het wisselen van versnelling of nare geuren, en uiteraard geheel zonder CO2-uitstoot.

De aandrijflijn is uitgerust met een systeem dat energie regenereert bij het loslaten van het gaspedaal en het bedienen van de remmen. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 110 km/h (of 90 km/h voor de versies met een maximum voertuiggewicht van 4 ton).

De nieuwe PEUGEOT e-BOXER combineert compacte buitenafmetingen met een maximum laadvolume: de batterijen zijn onder de vloer geplaatst, en hebben geen invloed op de grootte van het laadruim.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren