Voordelen van het importeren van een auto

door admin

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen ervoor om een auto te laten importeren vanuit het buitenland. Dit geldt zowel voor particulieren als bedrijven. Het klinkt misschien als een heel gedoe, vooral voor een particulier. Maar het laten importeren van een tweedehands auto uit het buitenland heeft een hoop voordelen ten opzichte van het kopen van een auto in Nederland. In dit artikel zetten we die voordelen voor je op een rij!

De voordelige prijs 

Het grootste voordeel is natuurlijk de lagere prijs van de auto’s, met name in landen zoals Duitsland. Aangezien dit land aan Nederland grenst, vallen de transportkosten erg mee en de auto’s zijn ook nog een stuk goedkoper. Daarnaast valt er met Duitse dealers vaak beter te onderhandelen over de prijs dan met Nederlandse dealers. Dit maakt het kopen van een auto uit Duitsland een stuk voordeliger, zelfs als je de kosten van het autotransport meetelt. 

Beter onderhoud en Europese garantie

In Duitsland wordt er over het algemeen beter voor de auto’s gezorgd dan in Nederland. Als je een occasion koopt in Duitsland, kun je er eigenlijk zeker van zijn dat de auto altijd goed is onderhouden. In Nederland is dit vaak nog maar de vraag, vooral als je naar auto’s kijkt in het goedkopere segment. Daarnaast kun je vaak nog gebruik maken van de merkgarantie van een auto die je uit Duitsland koopt, ook bij jouw plaatselijke dealer. De meeste dealers in Nederland bieden namelijk Europese dekking aan. Ook als je een auto koopt die buiten de merkgarantie valt, zijn Duitse dealers verplicht je minimaal een jaar garantie mee te geven die in heel Europa geldt. Dit is ook een grote reden dat veel mensen een auto importeren

Zakelijke voordelen van het importeren van een auto

Ten eerste is het importeren van een auto natuurlijk financieel erg aantrekkelijk, zowel voor een particulier als voor een bedrijf. Daarnaast is er in het buitenland vaak veel meer keuze dan in Nederland. Dit geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor bestelbusjes. Vooral de zogenaamde jahreswagens en youngtimers zijn een populair product om te importeren bij ondernemers. De aanschafprijs is een stuk lager, maar in de meeste gevallen is ook de fiscale waarde voor de bijtelling gunstiger dan dezelfde uitvoering van de auto in Nederland. Valt de auto die je importeert nog onder de fabrieksgarantie? Dan blijft die garantie in Nederland ook gewoon geldig. Het importeren van je bedrijfsauto’s heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren