Waarom een occasion soms een betere keuze is dan een nieuwe auto

door admin

Heb je ooit nagedacht over het kopen van een occasion in plaats van een nieuwe auto? Veel mensen denken dat een nieuwe auto altijd de beste keuze is, maar dat is niet altijd het geval.

Waarom een nieuwe auto niet altijd de beste keuze is

Als je op zoek bent naar een auto, is het logisch dat je als eerste denkt aan het kopen van een nieuwe auto. Maar wist je dat een nieuwe auto niet altijd de beste keuze is? Ten eerste is een nieuwe auto veel duurder dan een occasion. Je betaalt niet alleen voor de auto zelf, maar ook voor de afschrijving en de bijkomende kosten zoals belastingen en verzekeringen. Een occasion daarentegen is al wat ouder en heeft deze kosten al gehad, waardoor deze een stuk goedkoper kan zijn. Daarnaast schrijft een nieuwe auto meteen flink af zodra je de garage uit rijdt, terwijl een occasion deze afschrijving al heeft gehad. Overweeg daarom goed of een nieuwe auto echt nodig is en of je niet beter af bent met een occasion.

Voordelen van het kopen van een occasion

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, kan het kopen van een occasion een slimme keuze zijn. Hieronder vind je een aantal voordelen van het kopen van een tweedehands auto:

  • Occasions zijn vaak goedkoper dan nieuwe auto’s.
  • Bij een occasion heb je vaak meer keuze in merken en modellen.
  • De kans is groot dat een occasion al goed onderhouden is, waardoor je minder kans hebt op onverwachte reparatiekosten.
  • Een occasion heeft vaak al wat afschrijving gehad, waardoor je minder geld verliest bij doorverkoop.
  • De verzekering en belasting van een occasion zijn vaak lager dan bij een nieuwe auto.
  • Met een occasion kun je soms een luxere auto kopen dan wanneer je een nieuwe auto zou kopen voor hetzelfde budget.

Waar je op moet letten bij het kopen van een occasion

Als je van plan bent om een occasion te kopen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het verstandig om de auto goed te inspecteren op eventuele schade of gebreken, zoals deuken, krassen of roestplekken. Ook is het slim om een proefrit te maken om te kijken of de auto goed rijdt en of er geen rare geluiden of trillingen zijn. Verder is het belangrijk om te kijken naar de kilometerstand en het onderhoudsboekje van de auto. Hierin kun je zien of de auto goed onderhouden is en of er eventuele problemen zijn geweest. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de auto en deze te vergelijken met andere occasions van hetzelfde merk en model. Zo weet je of je een

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren