Xpeng Motors introduceert slimme elektrische auto’s in Europa

door admin

Guangzhou, China, 21 december 2020 – Xpeng Motors, de leider in smart electric vehicles uit China, gaat in 2021 elektrische auto’s leveren in Europa. Noorwegen is het eerste land waar de elektrische auto’s worden geleverd. Eind dit jaar gaat in Noorwegen het eerste model, de Xpeng G3, te zien zijn op de snelwegen. In 2021 mogen we de Xpeng G3 ook op Nederlandse bodem verwachten aangezien Nederland één van de voorkeursmarkten is voor Xpeng.

Xpeng Motors, genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE: XPEV) is een slim EV-bedrijf gevestigd in China met een sterk R&D ontwikkeld team en richtte zich vanaf 2015 op de Chinese slimme voertuigenmarkt. Nu Xpeng in de binnenlandse markt een goede positionering heeft, volgt de internationale stapsgewijze strategie met de lancering van de eerste G3 SUV in Noorwegen. Xpeng heeft momenteel twee productiemodellen, de G3 SUV en P7 sportsedan. Het bedrijf onderzoekt mogelijkheden om zijn voertuigen het komende jaar naar markten met volwassen elektrische auto’s, zoals Nederland, te brengen.

He Xiaopeng, CEO en voorzitter van Xpeng Motors; “De introductie  in Europa vormt een belangrijke mijlpaal in de ambitie van Xpeng om een ​​echt internationaal smart EV-merk te worden. Onze lancering in Europa komt net op het moment dat consumenten in steeds grotere aantallen overschakelen op duurzamer persoonlijk vervoer en op een kantelpunt waar regeringen over de hele wereld hun inspanningen voor nul emissie opvoeren. We kijken ernaar uit om een ​​belangrijke motor te zijn bij het versnellen van die overgang”.

De Xpeng G3 compacte smart SUV met groot bereik

De smart electric Xpeng G3 is scherp gestileerd, met een panoramische voorruit en een gecertificeerd bereik van 520 km NEDC (451 km WLTP). De G3 is voorzien van Xpeng’s gepatenteerde XPILOT 2.5 geavanceerde rijhulpsysteem. De automatische parkeerfunctie van de G3 kan onderscheid maken tussen parallelle en verticale parkeerplaatsen, evenals gemarkeerde en niet-gemarkeerde parkeerplaatsen. 

De in Europa verkrijgbare G3 heeft een Engelstalige gebruikersinterface, met de AI-aangedreven “Hi Xpeng” -stemassistent, intelligente navigatie en APP-bediening op afstand. De software voor het besturingssysteem XPILOT en Xmart OS is volledig ontwikkeld door het eigen R&D-team van Xpeng, een duidelijk voorbeeld van het Chinese bedrijf op het gebied van slimme technische innovatie.

Xpeng is compromisloos in zijn toewijding aan veiligheidsnormen, waarbij de G3 beschikt over een uitgebreide reeks veiligheidssystemen in zijn klasse, waardoor het de beste C-NCAP-veiligheidsclassificatie in China behaalt. De prijs van de G3 in Europa begint bij EUR 33.700.

De Xpeng P7, hoogwaardige, smart sportsedan met supergroot bereik 

De P7, een vierdeurs coupé, is ontworpen en gebouwd met vier doelen: Drive further. Charge quicker. Accelerate faster. Control smoother. Met een bereik van 706 km NEDC en acceleratie van 0-100 km / u in 4,4 seconden, is het in-house ontworpen 3-in-1 elektrische aandrijfsysteem van de P7 de krachtigste synchrone motor met permanente magneet op de Chinese EV-markt, met een maximaal motorrendement van 97,5%, en ‘s werelds eerste die is uitgerust met de Duitse Infineon 950 IGBT-module.

De P7 is de eerste productieauto die wordt aangedreven door NVIDIA’s DRIVE Xavier-systeem-op-een-chip, dat 30 biljoen bewerkingen per seconde levert, 12 keer krachtiger dan de chips van de meeste concurrerende merken. De Xmart OS 2.0-hardware maakt gebruik van de hoogwaardige Snapdragon ™ 820A-voertuigprocessor van Qualcomm, de krachtigste in productieauto’s, voor ongeëvenaarde niveaus van intelligente controle en comfort tijdens het rijden.

De Xpeng P7 is uitgeroepen tot ‘Auto van het jaar 2021’ in Auto Business Review’s 8e Xuanyuan-awards, de Oscar-awards van de Chinese auto-industrie – gekozen uit 40 concurrerende voertuigen door internationale industrie-experts.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren