XPeng OTA-upgrade voor P7 gelanceerd

door admin

XPeng Inc. (“XPeng” of het “Bedrijf”, NYSE: XPEV), een toonaangevend Chinees bedrijf voor slimme elektrische voertuigen (“Smart EV”), heeft vandaag een belangrijke over-the-air (OTA) upgrade voor zijn P7 sedan-klanten in China. De meest uitgebreide OTA-upgrade in de zesjarige geschiedenis van het bedrijf, met het grootste aantal nieuwe en geoptimaliseerde functies. Deze OTA-upgrade levert een nieuwe versie van XPeng’s besturingssysteem, Xmart OS 2.5.0, aan XPeng P7-klanten.

Xmart 2.5.0-versie

De nieuwe Xmart 2.5.0-versie zal meer dan 40 nieuwe functies en meer dan 200 geoptimaliseerde functies voor P7-klanten in China brengen, met meerdere modules, waaronder autonome rijhulp, spraakassistentie, slimme audio- en muziekcockpit, in-car App-ecosysteem en gepersonaliseerde instellingen. Sinds de lancering van de P7 in april 2020 zijn er tot nu toe 31 nieuwe functies toegevoegd via vijf grote OTA-upgrades.

Lees ook: Xpeng zet Amap’s derde generatie autonavigatiesysteem in

De openbare bètaversie van Navigation Guided Pilot (NGP) is een van de belangrijkste nieuwe functies in deze OTA-upgrade. De NGP, die XPILOT 3.0 vereist – het autonome rijhulpsysteem van XPeng – wordt ondersteund door de P7 Premium- en Wing-versies.

NGP voert automatisch navigatieondersteund rijden van punt A naar B uit op basis van de door de bestuurder ingestelde navigatieroute, die beschikbaar is op Chinese snelwegen door zeer nauwkeurige kaarten. De belangrijkste functies van NGP zijn onder meer:

 • automatisch wisselen van rijstrook en inhalen
 • automatische optimalisatie van rijstrookkeuzes
 • automatische aanpassing van de snelheidslimiet
 • automatisch in- en uitvoegen op de snelweg
 • automatisch wisselen van snelwegen
 • automatisch voorkomen van aanrijdingen bij het wisselen van rijstrook
 • automatische identificatie en vermijding van obstakels zoals bouwplaatsen, verkeerspionnen, vrachtwagens en stilstaande voertuigen
 • ‘s nachts rijden inhaalwaarschuwing

Autonoom rijden met navigatieondersteuning

Na een update wordt de P7 het eerste in massa geproduceerde voertuig met het Surrounding Reality (SR) -display voor autonoom rijden met navigatieondersteuning. Wanneer de NGP in gebruik is, toont het centrale bedieningspaneel een 360-graden overzichtsweergave met gesimuleerd beeld van de omgeving, waarschuwingen voor snelheidslimieten, veiligheidswaarschuwingen en dynamische verkeersstatusupdates. Deze functie biedt bestuurders realtime informatie over het voertuig en de omgeving om het veiligheidsbewustzijn te vergroten.

Amap’s 3e generatie navigatiesysteem voor in de auto voorziet de P7 van kunstmatige intelligentie (AI) visuele technologie en zeer nauwkeurige kaarten om zeer nauwkeurige rijstrooknavigatie te bieden, waarbij co-begeleiding voor zowel voertuig als bestuurder wordt geleverd.

De OTA-upgrade introduceert ook een reeks actieve rijhulpsystemen voor veiligheid in het XPILOT-systeem, waaronder:

 • FCW (Forward Collision Warning)
 • RCW (waarschuwing voor achteraanrijdingen)
 • LDW (Lane Departure Warning)
 • DOW (Waarschuwing bij openen van deuren)
 • RCTA (Rear Lateral Vehicle Warning)
 • AEB (automatisch noodremsysteem)
 • TSR (Verkeersbordherkenning)

Deze OTA-upgrade zal de toonaangevende automatische parkeerfuncties van XPeng verder verbeteren. In vergelijking met de vorige versie wordt het slagingspercentage voor automatisch parkeren met 26% verhoogd en wordt de nauwkeurigheid van het voltooien van parkeren met 7% verhoogd. Het herkenningspercentage voor parkeerplaatsen aan de zijkant zal 88% bedragen. Mobiele parkeerhulp wordt toegevoegd aan de versies P7 Premium, Smart en Wing.

Xmart OS 2.5.0 zal de spraakassistentie in een volledig scenario verder optimaliseren door de responstijd met 20% te verkorten. De stemassistent ondersteunt drie nieuwe gebieden: energiecentrum, Bluetooth-telefoon en camerafuncties.

De muziekapplicatie-interface van de P7 krijgt een grondige revisie met een geoptimaliseerde lay-out, betere zoekfunctie, weergave van songteksten, rangschikking van muziekpopulariteit en andere functies om een uitgebreid audio-ecosysteem te bieden.

Lees ook: Tesla-jager XPeng P7: rijdt verder, kost minder

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren