Wat is android auto?

door admin

De aanwezigheid van Google in de auto-industrie is niet beperkt tot het ontwikkelen van autonome technologie. Miljoenen chauffeurs starten de Android Auto-software elke dag op, hetzij omdat ze het infotainmentsysteem van hun auto verwarrend vinden of omdat ze een meer smartphone-achtige interface willen.

Maakt Android Auto het rijden veiliger?

Net als CarPlay, het rivaliserende systeem van Apple, belooft Android Auto autorijden veiliger te maken door afleiding te verminderen. Of het dit doel bereikt, hangt af van wie je het vraagt; AAA ontdekte dat het bestuurders helpt om beide ogen op de weg te houden, maar een Brits onderzoek concludeerde dat het gebruik ervan meer afleidt dan dronken rijden. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden, en gezond verstand gaat ver bij het gebruik van in-car-technologie.

Wat doet Android Auto?

Android Auto neemt de functies die u leuk vindt aan uw Android-smartphone over en plaatst ze rechtstreeks in het dashboard van uw auto door het native infotainmentsysteem te overschrijven. Het geeft informatie weer over een vertrouwde, gebruiksvriendelijke interface met kaarten die u uit de weg kunt vegen, leesbare menu’s en grote pictogrammen. Het kreeg onlangs een donkerder thema, een bijgewerkte lay-out van het app-opstartprogramma en een meer intuïtieve interface, zodat Android-gebruikers het vertrouwder dan ooit zullen vinden.

Een van de beste onderdelen van Android Auto is het door Google Maps aangedreven navigatiesysteem, dat stapsgewijze instructies geeft en automatisch een alternatieve route vindt als het druk verkeer detecteert. Het is een zegen als je auto geen ingebouwde navigatie heeft. De software geeft toegang tot opgeslagen bestemmingen van je telefoon, zodat je niet handmatig het adres van je huis, kantoor of school hoeft in te typen. Ten slotte geeft Android Auto automobilisten on-demand toegang tot miljoenen nummers en podcasts via een groeiende lijst met apps van derden, kunnen ze op internet surfen en contact houden door te bellen en berichten te verzenden met Hangouts, WhatsApp, en andere berichtenplatforms.

Alle bovengenoemde functies reageren ook op standaard spraakopdrachten. Je kunt zeggen “OK, Google, speel The Offspring” of “OK, Google, wat is de hoofdstad van Australië?” Je kunt zelfs vragen: “OK, Google, wat is Android Auto?” Met spraakopdrachten kunt u berichten beantwoorden met spraak-naar-tekst-technologie. Maakt u zich geen zorgen als uw auto niet is uitgerust met spraakherkenningstechnologie, want de functies van Android Auto zijn toegankelijk via het touchscreen in uw auto of de draaiknop als het scherm van uw auto niet aanraakgevoelig is. Houd er rekening mee dat het scherm van uw smartphone wordt vergrendeld wanneer Android Auto actief is, maar u kunt vegen om het te ontgrendelen wanneer dit veilig is.

Google Assistant-integratie maakt gebruik van intelligente spraakbediening om bestuurders te helpen hun handen aan het stuur te houden. Vloeiende, nauwkeurige tweerichtingsgesprekken zijn mogelijk met de kunstmatige intelligentie-aangedreven technologie van de Assistent, en al je favoriete apps komen ook mee voor de rit.

Over Android Auto gesproken, werkt met een groot aantal apps van derden, waaronder Waze, Pandora, iHeart Radio, Skype, WhatsApp en Spotify. De voertuiginstellingen maken echter geen deel uit van Android Auto, dus de bestuurder moet de applicatie verlaten om de klimaatregeling aan te passen, door radiostations te bladeren of een andere rijmodus te selecteren. Dat gezegd hebbende, werkt Google momenteel samen met autofabrikanten zoals Polestar om nieuwe, op Android gebaseerde infotainmentsystemen te creëren waarbij al deze functies vanaf één plek toegankelijk zullen zijn.

Welke telefoons zijn compatibel met Android Auto?

Nu u weet wat Android Auto is, gaan we bekijken welke apparaten en voertuigen ermee compatibel zijn. Gebruikers van wie de telefoon Android OS-versie 9 of lager heeft, moeten de gratis Android Auto-app downloaden uit de Google Play Store, maar telefoons met Android 10 worden geleverd met ingebouwde functionaliteit. Elke telefoon met Android 5.0 en hoger met actieve gegevens plan kan Android Auto van stroom voorzien, dus je hebt niet het nieuwste apparaat nodig om het te gebruiken.

Uw telefoon moet een werkende USB-poort hebben om verbinding te maken met de auto, hoewel de nieuwste Android-telefoons van Samsung en anderen draadloze Android Auto-verbindingen kunnen ondersteunen in een kleine maar groeiende lijst met voertuigen.

Welke auto’s zijn compatibel met Android Auto?

Tientallen nieuwe auto’s zijn compatibel met Android Auto. Houd er echter rekening mee dat sommige fabrikanten kopers extra kosten voor de functie in rekening brengen, en andere ervoor kiezen om deze niet op goedkopere uitrustingsniveaus aan te bieden.

Lexus en moederbedrijf Toyota verzetten zich jarenlang tegen Android Auto vanwege veiligheids- en privacyproblemen, maar beiden zijn van gedachten veranderd. Verschillende 2020-modellen – waaronder de Tacoma, de Sequoia, de Tundra, de 4Runner en de RX – zijn compatibel met Android Auto. We verwachten dat de lijst de komende maanden en jaren zal blijven groeien. Voorlopig zijn BMW en Porsche nog Android-vrij, maar Porsche vertelde Digital Trends dat dit snel zou kunnen veranderen.

Het vinden van een gebruikte auto die compatibel is met Android Auto kan moeilijker zijn omdat het enige tijd duurde voordat autofabrikanten Google de cabine binnenlieten. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Hyundai, Kia en Chevrolet waren een van de eerste bedrijven die Android Auto-compatibele auto’s bouwden nadat de software begin 2015 beschikbaar kwam. Als die niet bij u passen, kan een stereoswap de juiste oplossing zijn. Aftermarket-fabrikanten zoals Kenwood, Panasonic, Pioneer en Sony bieden Android Auto-compatibele head-units. Het maken van een upgrade naar uw stereosysteem kan hoe dan ook een tijdige verandering zijn. Een nieuwe head-unit is ook veel goedkoper dan het kopen van een nieuwe (of gebruikte) auto.

Automobilisten kunnen compatibiliteitsproblemen omzeilen door Android Auto te downloaden en het als een zelfstandige applicatie te gebruiken. Start gewoon de software en monteer uw smartphone op uw voorruit of dashboard. De interface biedt dezelfde functies, of deze nu op het touchscreen van een auto of via een smartphone wordt weergegeven. Met deze oplossing kan iedereen Android Auto gebruiken in een BMW 3-serie uit 2019, een klassieke Mini, een Ford Model T uit 1908 en alles daartussenin. Zolang bestuurders de technologie op een verantwoorde manier gebruiken, kunnen de talloze functies van Android Auto uw reis productiever en leuker maken. Google Assistent, Google Maps-navigatie en handsfree entertainment zijn slechts een app verwijderd.

Android Auto is het antwoord waar trouwe Android- en Google-fans op hebben gewacht. Het is een bekend besturingssysteem dat dezelfde functionaliteit aan uw auto toevoegt als uw smartphone. Hoewel sommige autofabrikanten deze technologie langzamer hebben toegepast in de ingebouwde systemen van hun auto, groeit de beschikbaarheid onder veel verschillende merken en modellen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren