Waarom zou je moeten kiezen voor een elektrische auto? Enkele voordelen op een rijtje

door admin

Transport is een fundamentele vereiste van het moderne leven, maar de traditionele verbrandingsmotor raakt snel achterhaald. Benzine- of dieselvoertuigen zijn zeer vervuilend en worden snel vervangen door volledig elektrische voertuigen. Volledig elektrische voertuigen (EV) hebben geen uitlaatemissies en zijn veel beter voor het milieu. De revolutie van elektrische voertuigen is op komst en jij kunt er deel van uitmaken. Wordt je volgende auto een elektrische?

Lagere gebruikskosten

De gebruikskosten van een elektrische auto zijn veel lager dan die van een gelijkwaardige benzine- of dieselauto. Elektrische voertuigen gebruiken elektriciteit om hun batterijen op te laden in plaats van fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel. Elektrische voertuigen zijn efficiënter, en dat in combinatie met de elektriciteitskosten betekent dat het opladen van een elektrisch voertuig goedkoper is dan het tanken van benzine of diesel voor je reisbehoeften. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen kan het gebruik van elektrische voertuigen milieuvriendelijker maken. De elektriciteitskosten kunnen verder worden verlaagd als het opladen gebeurt met behulp van thuis geïnstalleerde hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen.

Lage onderhoudskosten

Elektrische voertuigen zoals een smart #1 Premium hebben zeer lage onderhoudskosten omdat ze niet zoveel bewegende delen hebben als een voertuig met verbrandingsmotor. De onderhoudsvereisten voor elektrische voertuigen zijn lager dan voor conventionele benzine- of dieselvoertuigen. Daarom zijn de jaarlijkse kosten voor het besturen van een elektrisch voertuig aanzienlijk laag.

Elektrische voertuigen zijn gemakkelijk te besturen en stil

Elektrische voertuigen hebben geen versnellingen en zijn erg handig om mee te rijden. Er zijn geen ingewikkelde bedieningselementen, alleen gas geven, remmen en sturen. Wanneer je je voertuig wilt opladen, sluit je deze gewoon aan op een thuis- of openbare oplader. Elektrische voertuigen zijn ook stil, dus verminderen ze de geluidsoverlast waar traditionele voertuigen aan bijdragen.

Betere prestaties, meer rijplezier

Simpel gezegd, elektrische auto’s zijn leuk om in te rijden met snelle acceleratie en benijdenswaardige prestaties. In tegenstelling tot auto’s die op benzine rijden, produceren elektromotoren het maximale koppel vanuit stilstand.

Elektrische auto’s hebben ook een geweldige wegligging. Met het batterijpakket in het midden van de meeste elektrische auto’s, verlaagt het het zwaartepunt van het voertuig, wat zorgt voor een superieure gewichtsverdeling en stabiliteit, en verbetert bochtenwerk dat het risico op kantelen minimaliseert.

Doe een bijdrage aan de planeet aarde 

Met elektrische auto’s verminder je op dit moment de smogvervuiling om je heen en verminder je de uitstoot van broeikasgassen om mens en planeet jarenlang te beschermen. Toekomstige generaties zullen je dankbaar zijn. In volledig elektrische modus produceert een elektrische auto geen uitlaatemissies, waardoor de uitstoot van smog en broeikasgassen drastisch wordt verlaagd, zelfs wanneer rekening wordt gehouden met elektriciteitsopwekking. Schonere auto’s betekenen schonere lucht en een betere gezondheid.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren