Bezwaar maken tegen een verkeersboete?

door admin

Helaas gebeurt het wel eens dat je een bekeuring ontvangt die niet helemaal terecht is, of waar je het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld een parkeerboete of een boete bij snelheidsovertredingen. Gelukkig kun je in dit soort gevallen bezwaar maken tegen de boete die je hebt ontvangen. In dit artikel vertellen we je hoe je te werk gaat als je bezwaar wil maken tegen een ontvangen bekeuring!

Bezwaar maken tegen een parkeerboete

Als je een boete wil gaan aanvechten, kun je dit op twee manieren doen. Je kunt het zelf doen of je kunt er een expert voor inschakelen. Gaat het om een parkeerboete, dan kunnen dit twee soorten boetes zijn: een boete voor verkeerd parkeren of een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Een boete voor verkeerd parkeren wordt in juridische termen aangeduid als een verkeersboete wegens een parkeerfeit. Zo’n boete is afkomstig van het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden. Bij een naheffingsaanslag parkeerbelasting heb je niet genoeg parkeergeld betaald. Zo’n boete is afkomstig van de betreffende gemeente.

Tegen een boete wegens een parkeerfeit kunnen juristen vaak gratis bezwaar maken voor je. Het gaat meestal om het parkeren op een plek voor vergunninghouders of een gehandicaptenparkeerplaats zonder dat je daar recht op hebt. Redenen om hiertegen bezwaar te maken kunnen bijvoorbeeld zijn dat het niet duidelijk aangegeven is voor wie een parkeerplek bestemd is, of dat een parkeerschijf over het hoofd is gezien. Een naheffingsaanslag parkeerbelasting zou je kunnen aanvechten met de reden dat het bonnetje gevallen is of dat een parkeerautomaat niet naar behoren werkt.

Bezwaar maken tegen een boete voor snelheidsovertredingen

Ook tegen snelheidsboetes kun je bezwaar maken als je van mening bent dat ze onterecht zijn. Wil je dit doen, dan dien je een bezwaarschrift op te stellen tegen de boete en dit indienen bij het Openbaar Ministerie. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om dit gratis door een Boetejurist te laten doen. Komt de boete van een vaste flitser, waarbij er dus geen agent aanwezig is geweest, dan heb je de meeste kans dat het aanvechten succes heeft. Ook wanneer de snelheidsaanduiding buiten de bebouwde kom niet duidelijk is, heb je bovengemiddeld kans op succes bij het aanvechten van de boete.

Bezwaar indienen tegen een parkeerboete of een boete voor snelheidsovertredingen kun je eenvoudig online doen. Bij een snelheidsboete hoef je enkel een foto te uploaden van de boete en kort in eigen woorden het bezwaar te vermelden. Het kan best een tijd duren voordat je hier uiteindelijk iets van hoort, aangezien bezwaren allemaal door medewerkers beoordeeld moeten worden. Houd er rekening mee dat dit makkelijk een half jaar kan kosten. Mocht je het door een jurist laten doen, dan wordt je vaak via de mail op de hoogte gehouden van het proces.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren