Een huttentocht maken door Oostenrijk. Wat moet je daarover weten?

door admin

Oostenrijk is een ideale vakantiebestemming voor als je een liefhebber bent van een heerlijke wandelvakantie. Een van de leukste dingen om dan te doen, is het maken van een huttentocht door de Alpen. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden voor zowel gevorderden als beginners. Heb je interesse in het maken van een huttentocht? In deze blog zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje.

Over de hutten routes

Het fijne van een huttentocht is dat je in alle rust van het prachtige Alpenlandschap kunt genieten. Hierbij wandel je van hut naar hut. Zo kan je ook heel gemakkelijk je wandeltocht opdelen. Oostenrijk huttentocht land bij uitstek, kent vele hutten routes. Ook als je met je gezin met jongere kinderen wilt gaan, zijn er mogelijkheden genoeg. De Salzburger Almenweg is zo’n route. Hij is goed te doen voor jong en oud. Hierdoor is het wel een heel populaire route en is in de vakantie dan ook vaak volgeboekt.

De meeste berghutten kennen een verzorging op basis van half pension. Wel zo fijn, want dan kan je voor dat je ’s ochtends op pad gaat, eerst nog aanschuiven voor een goed ontbijt. Na een flinke wandeling kan je bovendien dan in de avond een stevige maaltijd gebruiken. Vaak kan je ook nog een lunchpakket meekrijgen, maar onderweg zijn er ook genoeg mogelijkheden om te lunchen.

De meeste hutten routes kan je bewandelen in de periode vanaf half juni tot en met september. Augustus is de meest gunstige periode, maar dan is het wel erg druk.

Het is belangrijk dat je je goed voorbereid. Zorg voor een goede uitrusting en geschikt schoeisel. Denk eraan dat de weersomstandigheden in de Alpen zeer snel kunnen omdraaien. Zeker in de bergen, staat veiligheid altijd voorop. Blijf altijd op de gemarkeerde routes en overhaast je nooit. Wat je vooral moet doen is genieten maar behoudt hierbij wel respect voor de natuur.

Een huttentocht maken door Oostenrijk. Wat moet je daarover weten?

Hoe je er komt

Veel mensen gaan naar Oostenrijk met de auto of met de trein. Je bent gemiddeld een dag onderweg. Vind je dit te lang, dan kan je ook met het vliegtuig. Vanaf verschillende Nederlandse luchthavens vertrekken er vluchten naar bijvoorbeeld Innsbruck of Salzburg. Je moet wel rekening met de enorm drukte in de vertrekhal. Is jouw vlucht vertraagd vergoeding aanvragen is dan online in een mum van tijd gedaan. Altijd doen want meestal heb je er recht op.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren