5 redenen om NU over te stappen op elektrisch rijden

door admin

In de toekomst is iedereen overgestapt op elektrisch rijden. Jij dus ook. Maar dan kan nog wel even wachten, toch? Je hebt misschien al een auto, je houdt niet zo van trends, je hebt niets met Edison (en Tesla) en je woont toch niet in een milieuzone. Dus waarom niet nog even blijven doortuffen met je oude benzine- of dieselauto? We geven je vijf redenen!

1. Elektrische auto’s zijn goedkoop

Elektrisch rijden duur? Ja, vroeger ja! In 2021 is elektrisch rijden gemiddeld per kilometer net zo duur als rijden op benzine: 57 cent. Voor de prijs hoef je het dus zeker niet te laten. Weliswaar zijn elektrische auto’s qua cataloguswaarde vaak duurder, maar door belastingvoordelen (minder bijtelling, vrijstelling van BPM, MIA, minder wegenbelasting) en lagere gebruikskosten (elektriciteit is goedkoper dan benzine en je hebt minder onderhoud) is een elektrisch voertuig in de praktijk dus net zo duur. Vanaf NU wordt elektrisch rijden dus goedkoper!

2. De aarde is al warm genoeg

Door in een elektrische auto te rijden in plaats van één op benzine stoot je netto ongeveer de helft minder CO2 uit per kilometer. En dat is goed voor de planeet, want daardoor warmt deze een stuk minder snel op en halen we misschien met z’n allen de volgende eeuw nog. We hebben ons laten vertellen dat deze eeuw een dolle boel wordt, dus je achterkleinkinderen zullen je dankbaar zijn (en misschien wel een standbeeld voor je oprichten). 

Lees ook: Milieu en duurzaamheid

3. Auto’s op fossiele brandstof zijn nu nog geld waard

Vanwege strengere regelgeving mag je straks alleen nog op het plattenland (achter de trekkers) met een auto op benzine of diesel rijden. Niet alleen wil jij dan een elektrische auto, maar heel Nederland zal als het zover is overstappen op elektrisch. Gevolg: niemand wil meer geld geven voor een auto op fossiele brandstof. Zover is het gelukkig nog niet, waardoor deze auto’s nu nog een mooi bedrag opleveren. Bij inkoopautos.com bijvoorbeeld, een bedrijf dat bekend staat om haar eerlijke en betrouwbare werkwijze.

4. Elektrisch rijden is leuker

Als je gaat autorijden moet je jezelf aan allerlei regeltjes houden. Terecht natuurlijk, en wel zo veilig, maar dit maakt het er niet altijd even leuk op. Zo is er een maximumsnelheid en staan er tegenwoordig overal camera’s om ervoor te zorgen dat jij je daar aan houdt. Maar wist je dat er geen maximum acceleratiesnelheid is? Je mag dus zo hard optrekken als je zelf wilt. En wist je dat elektrische auto’s veel sneller optrekken dan hun evenknieën op fossiele brandstof? Dat is leuk!

5. Je oude auto blijven repareren is veel te duur

Wist je dat een elektrische auto veel minder bewegende onderdelen heeft en dus veel onderhoudsvriendelijker is dan een ouderwetse auto? Vooral wanneer auto’s ouder worden krijgen ze gebreken die elektrische auto’s niet zullen krijgen: lekke koppakkingen, versleten koppelingsplaten, kapotte katalysatoren, vastzittende EGR-kleppen, enzovoorts. Blijven repareren van oude auto’s is daarom echt weggegooid geld. Je kapotte auto verkopen voor export en dan een nette elektrische bak kopen is op termijn een stuk voordeliger.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren