5 tips om te besparen op je elektrische autoverzekering

door admin

Er zijn een aantal simpele trucs om te besparen op de autopolis voor je elektrische auto. Dit geldt praktisch voor een verzekering voor alle automerken. In deze blog gaan we verder in op deze simpele handigheidjes die je zeker moet bekijken. Op een aantal van deze aspecten heb je namelijk heel eenvoudig zelf invloed. Wacht niet langer, zoek een goedkopere verzekeraar en start maandelijk met het besparen op de kosten. 

De prijs en kwaliteit

Het is lastig om een duidelijk antwoord te kunnen geven op de vraag: waar kan ik mijn elektrische auto het goedkoopst verzekeren? De kosten van een autoverzekering zijn voor een groot deel afhankelijk van de soort verzekering die u afsluit, uw auto, de regio waar u woont en uw opgebouwde schadevrije jaren. Toch kunt u een vrij duidelijk beeld krijgen door autoverzekeringen online te vergelijken. Er zijn meerdere websites die op eenvoudige wijze een berekening voor u maken. Ook kunt u een beroep doen op een tussenpersoon om de voordeligste verzekering voor u te berekenen. Over het algemeen zijn de premies voor auto’s met een accu hoger dan benzine of dieselauto’s. 

Schadevrije jaren

U kunt een hoge korting krijgen op uw autoverzekering aan de hand van uw opgebouwde schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat u schadevrij rijdt, geeft de verzekeraar u een extra kortingstrede. Een trede staat meestal voor een extra korting van 5 procent op de premie. Verzekeraars zijn bij een verzekeringsaanbod vaak bereid een extra korting te geven, in de vorm van extra kortingstreden. De verzekeraar telt in dit geval een aantal fictieve jaren op bij uw inmiddels opgebouwde schadevrije jaren.  Het is aan te raden om bij een soortgelijk voorstel niet direct tevreden te zijn, omdat er vaak nog valt af te dingen.

Pakketkorting bij verzekeringen e-auto

Bij een aantal verzekeraars kunt u extra korting ontvangen bij het afsluiten van meerdere verzekeringen. Hierbij ontvangt u een procentuele korting op alle verzekeringen die u bij de desbetreffende verzekeraar heeft lopen. Zeker bij het verzekeren van een elektrische auto kan dit voordeel fors oplopen.. 

Korting via uw werkgever

Net als bij particuliere verzekeringen, bieden auto-verzekeraars korting aan door middel van collectieve contracten met werkgevers en ledenorganisaties. Het afsluiten van een collectieve autoverzekering kan u soms tientallen procenten aan korting opleveren. Indien u zelf werkgever bent, en kortingsafspraken wilt maken, dan kunt u dit simpelweg aanvragen bij een verzekeraar naar keuze.

Neem kleine reparaties voor eigen rekening

Heeft uw auto een kleine schade opgelopen? Laat dan door uw verzekeraar berekenen of het wellicht voordeliger is om de schade zelf te laten repareren. Door schade te declareren, komt u namelijk een paar treden lager op de bonus/malusladder te staan, wat resulteert in een hogere premie. Vaak weegt dit niet op tegen het relatief kleine bedrag dat u zelf voor de reparatie zou moeten betalen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren