Autotransporters kopen?

door admin

Ben jij van plan om een autotransporter te kopen maar weet je nog niet precies welke geschikt is voor jou? Wij gaan in deze blog jou op de hoogte brengen van alle mogelijkheden! Autotransporters, ook wel autoambulances genoemd, lijken redelijk op multitransporters. Maar waar er bij multitransporters borden aan de zijkanten zijn uitgerust, is dit bij autotransporters vervangen voor een 10 cm hoge reling. Deze reling komt goed van pas bij het vastmaken van auto’s en machines met autotransportbanden, ook zijn de kosten voor zijborden jou bespaard.

Bij sommige autotransporters krijg je een aantal dingen standaard bijgeleverd:

  • Geïntegreerde oprijplaten die je makkelijk onder de laadvloer kan schuiven
  • Een extra lange dissel met opklapbaar neuswiel
  • Geremde handlier

De autotransporters zijn vaak uitgerust met erg duurzame betonplex vloerplaten maar er zijn ook autoambulances met een aluminium laadvloer verkrijgbaar. Door de verschillende keuzes die je kan maken, maak je jouw autotransporter helemaal van jezelf!

Verschillende laadvloerhoogtes

De standaard laadvloerhoogtes bij autotransporters zijn 56, 63 of 72 cm, door deze hoogte wordt ook de oprijhoek bepaald. Een laadvloerhoogte van 63 cm komt het vaakst voor, hiermee heb je het aangenaamste weggedrag dat bij 13 inch wielen hoort en de oprijhoek is niet te groot om auto’s en machines te laden en lossen. Autotransporters met wielen naast de laadvloer om een lagere laadvloerhoogte te krijgen zijn er ook, een voordeel hierbij is dat een lager zwaartepunt ook voor een stabielere wegligging zorgt. Je verliest wel wat van het laadoppervlakte van je autotransporter omdat de wielen dus naast de laadvloer zitten. De keuze is dus aan jou of je meer laadoppervlak wil of een lagere laadvloerhoogte. De plaatsing van wielen onder de laadvloer heeft geen nadelig effect op de laadvloerhoogte omdat deze in verschillende hoogtes verkrijgbaar is.

Autotransporters met kantelbare laadvloer aanschaffen

Het frame en het chassis van de laadvloer vormen bij een uitvoering van een kantelbare autoambulance als twee aparte onderdelen. De laadvloer wordt ook hydraulisch gekanteld bij kantelbare autotransporters, hierdoor wordt jouw oprijhoek lager en kan je makkelijker de autoambulance op- en afrijden. Vaak heb je bij autotransporters korte oprijplaten nodig, maar je hebt ook autotransporters die standaard geleverd worden met oprijplaten. Let dus goed op of er al oprijplaten bijzitten en welke je anders nodig zal hebben!

Autoambulances huren

Vind je autotransporters kopen een te grote stap? Dan kan je ook autoambulances van Aanhangwagendirect huren! Zij verhuren twee verschillende autotransporters. Een geremde met een laadvermogen van 3500 kg met afmetingen 340 bij 180 cm maar ook een met een laadvermogen van 1500 kg. Als je een autotransporter huurt dan kan je gemakkelijk jouw (tuin)machines, auto’s of quads vervoeren zonder er meteen een te hoeven kopen. Wel is er voor het huren van een autoambulance een BE-rijbewijs nodig.

Een autotransporter leasen is één van de nieuwste trends!

Meer informatie over autotransporters nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit welke autotransporters het meest geschikt zijn voor jou? Of heb je een vraag over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij zullen jou voorzien van de juiste informatie en gaan jou helpen jouw keuze makkelijker te maken. 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren