De 3 handigste Elektrische auto’s voor gezinnen

door admin

De elektrische auto werd lang gezien als een vervoermiddel uit de toekomst, maar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdige optie voor de autofanaat, maar ook voor het hele gezin.  Voor gezinsactiviteiten is het handig dat een elektrische auto over een goede actieradius beschikt, zodat je niet tussen alle haal-, breng- en boodschappenritjes hoeft op te laden. Daarnaast is het fijn om ruimte te hebben voor een paar extra passagiers en voor voldoende bagage ten tijde van vakantie. Hieronder vind je onze favoriete elektrische auto’s voor het gezin van 2022 .

Kia e-Niro  voor genoeg ruimte 

Laten we beginnen met de Kia e-Niro, een zeer elektrische cross-over die beschikt over een degelijke actieradius van 455 kilometer. Dat klinkt ons al als muziek in de oren. Is je woon-werk afstand niet zo groot en hoef je niet speciaal naar een stad verderop te rijden voor de boodschappen? Dan is het goed mogelijk dat je deze auto maar een keer per week hoeft op te laden. Wanneer je budget iets lager is, of opladen voor jou geen probleem is, kun je ook kiezen voor een variant met een actieradius van 290 kilometer. Dit komt uiteraard ook van pas als je een grootgebruiker bent van de fiets

Hyundai Kona Electric voor reizen en hobby´s

Deze elektrische auto van veel weg van de bovenstaande topper. De actieradius is met 450 kilometer nagenoeg gelijk en het design is al net zo elegant als de Kia. Je levert bij deze elektrische Hyundai wel een beetje in op kofferbakruimte, maar maak je niet te druk, dat is nog altijd genoeg ruimte om vrij groot materieel te vervoeren. In het weekend gaan mensen sportieve activiteiten doen zoals bootcampen. De materialen, dumbbells, matjes en slam balls passen gemakkelijk in de auto. De Kona is ook iets lichter dan de Niro, waardoor een iets zwaardere lading geen probleem is voor de bandjes. Dat ontdekten we toen we gemakkelijk onze bootcampuitrusting van gewichtenshop.nl ermee konden vervoeren.

Nissan e-NV200 EVALIA voor een grote huishouding

Ga je voor maximale gezinsuitbreiding? Dan is de Nissan e-NV200 EVALIA je op het lijf geschreven. Dit volledig elektrische minibusje heeft de mogelijkheid voor zitplaatsen tot wel 7 personen. Beperk je dit aantal tot vijf, dan kun je je halve inboedel nog kwijt in de achterbak. Ondanks zijn formaat rijdt de e-NV200 EVALIA minstens zo soepel als de bovenstaande auto’s en het is geen probleem om er langere afstanden mee te overbruggen. Alleen zul je wel om 200 kilometer moeten pauzeren, maar dat is ook onvermijdelijk bij een elektrische auto van dit formaat.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren