De toekomst van elektrische auto’s

door admin

Dat er acties ondernomen moeten worden om het milieu te beschermen, staat buiten kijf. De klimaatveranderingen worden steeds meer merkbaar, en de gevolgen ervan steeds desastreuzer. Vooral in tropische gebieden zie je steeds meer overstromingen, abnormale regenval en getuigen mensen van een duidelijke verandering in de weersituatie. Dat zijn ook nog meestal ontwikkelingsgebieden die niet over de mogelijkheden beschikken om voldoende voorzorgsmaatregelen te treffen.

De CO2-uitstoot blijkt hier de grootste boosdoener. De regeringen wereldwijd gingen een akkoord aan om die uitstoot sterk te verminderen. Onvermijdelijk komt hierbij het gebruik van de verbrandingsmotor ter sprake.

Het gebruik van de auto drastisch verminderen is al een stap in de goede richting. De afgelopen jaren hebben we geleerd om meer thuis te blijven en is ook ons uitgaanspatroon gewijzigd. Waar we vroeger vlug de wagen insprongen om naar een bookmaker te rijden, plaatsen we nu weddenschappen gemakkelijker thuis en online op sites zoals bet777.be. Of namen we de wagen naar een restaurant, terwijl we tegenwoordig ons voedsel veel meer thuis laten bezorgen.  

Een kleine besparing zegt u? Jazeker, maar als dit dagelijks door duizenden Nederlanders wordt gedaan, scheelt het toch een ruime ‘slok op de borrel’.

Een tweede actiepunt is de inzet van elektrische auto’s. Het zijn immers de verbrandingsmotoren die voor de CO2-uitstoot zorgen. De Europese regeringsleiders zijn nu overeengekomen dat er vanaf 2030 geen nieuwe diesel of benzinewagens meer verkocht mogen worden.

Dat was zoals verwacht een schok in de autowereld. Er werden wel acties verwacht, maar dat het ineens zo drastisch zou gaan was toch een verrassing. Gelukkig is de sector niet blijven stilstaan en hebben zo goed als alle autofabrikanten nu elektrische wagens in hun assortiment. En blijven ze voortdurend zoeken naar nieuwe technologieën om ook die auto’s te verbeteren. 

De toekomst van elektrische auto’s

De actieradius blijft het heikele punt. Batterijen hebben maar een beperkte gebruiksduur, en een lege accu opladen aan de laadpaal duurt toch gemiddeld vier uur. Dit terwijl je aan de pomp je tank volgooit, en direct weer voor enkele honderden kilometer verder kunt.

Een auto die zichzelf oplaadt, zou de uiteindelijke oplossing kunnen bieden. Maar tot op heden stuiten de ingenieurs in de autobouw nog op te veel hindernissen die dit technisch mogelijk moeten maken. Het zou wat te maken hebben met de eeuwige beweging of perpetuum mobile zoals dat heet. Het is de wrijving dan de onderdelen die voor het probleem zorgen.

Het Duitse Sono Motors heeft een prototype uitgebracht. Dit stadswagentje is uitgerust met zonnepanelen waardoor de batterij wordt bijgeladen. De zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat de wagen tot 35 km ver kan rijden. Hij kan natuurlijk ook aan de paal worden opgeladen, en kan daarna 250 km ver komen met een maximumsnelheid van 140 km/h.

Voor de toekomst van de elektrische auto is er nog een ander sluipend gevaar. Batterijen bevatten namelijk lithium en kobalt. Wetenschappers waarschuwen dat indien de verwachte opmars van de elektrische auto blijft doorgaan, deze grondstoffen tegen 2025 helemaal uitgeput zullen zijn. We zullen op dat moment misschien opnieuw op zoek moeten gaan naar een beter alternatief voor de elektrische auto’s.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren