De Volkswagen Crafter: de ideale bestelwagen voor koeriers

door admin

Hoewel het aanbod wat betreft bestelwagens wat smaller is dan dat van personenauto’s, valt er nog steeds meer dan genoeg te kiezen. Naast de rijeigenschappen is het laadvermogen iets waarin bestelwagens van elkaar kunnen verschillen. Wat je precies nodig hebt, hangt natuurlijk af van de activiteiten waarvoor je de wagen wilt gaan gebruiken. Voor koeriersdiensten is de Volkswagen Crafter bijvoorbeeld zeer geschikt. Deze bestelwagen is namelijk ontworpen met koeriers in gedachten. Wil je bezorgingen gaan doen, dan is het dus zeker een goed idee om op zoek te gaan naar een Volkswagen Crafter occasion. We vertellen meer over deze bestelwagen.

Koeriersauto

De Volkswagen Crafter is een bestelwagen die speciaal ontwikkeld is voor koeriers-, expres- en pakketdiensten. Dat vertaalt zich in het laadvermogen tot 959 kilogram, wat een stukje lager is dan dat van andere bestelwagens zoals de Volkswagen Transporter of de Ford Transit Custom. Maar waarom betalen voor meer dan je nodig hebt? Als koerier is dit de perfecte bestelwagen die helemaal gemaakt is voor zakelijk gebruik, onder andere met zijn vele opbergvakken waarin je gemakkelijk je papierwerk kwijt kunt. Dankzij de vele ingebouwde systemen en de ergonomische inrichting is het ook een fijne wagen voor lange afstanden.

Twee laadmogelijkheden

Tenzij je kiest voor de uitvoering met een korte wielbasis, biedt de Volkswagen Crafter twee verschillende mogelijkheden voor het beladen. Natuurlijk is er traditiegetrouw de achterdeur waardoor geladen worden, maar daarnaast heeft de Crafter ook een 1,30 meter brede zijdeur waar europallets doorheen passen. De Crafter kan met maximaal 17 kubieke meter worden beladen. Dat staat gelijk aan ongeveer vijf europallets. De Volkswagen Crafter is te verkrijgen met drie verschillende dakhoogtes en met drie verschillende wielbasissen van 3,66 tot 4,32 meter.

De Volkswagen Crafter: de ideale bestelwagen voor koeriers

e-Crafter

Hoewel de Volkswagen Crafter van origine een brandstofauto is en doorgaans voorzien is van een dieselmotor of benzinemotor, is hij inmiddels ook te krijgen als elektrische auto. Dit model heeft Volkswagen de e-Crafter genoemd. De extreem stille elektromotor is onderhoudsarm én biedt vanaf stilstand de maximale hoeveelheid koppel over het gehele toerenbereik. De accu van de Volkswagen e-Crafter kan tijdens je lunchpauze in slechts 45 minuten tot 80 procent worden opgeladen.Interesse in een Volkswagen Crafter, maar dan wel voor een acceptabele prijs? Neem eens een kijkje in het aanbod van Dutch Vans, dat het grootste aanbod van gebruikte bedrijfswagens in Nederland heeft. Daar moet je dus zeker kunnen slagen!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren