Een persoonlijke lening afsluiten voor een elektrische auto?

door admin

Wil je een auto gaan kopen maar heb je op het moment niet genoeg geld? Het is mogelijk om leningen te krijgen van de bank. Een persoonlijke lening is een handige keuze als je geld wilt lenen van de bank om een auto te kopen. Met een persoonlijke lening ontvang je eenmalig een bepaald bedrag. Dit bedrag betaal je binnen een bepaalde periode af met een rentepercentage. Deze periode kan verschillen per lening. Dit kan binnen 6 maanden zijn maar ook 10 jaar. Het rentepercentage dat je betaalt over de leningen wordt vooraf vastgesteld. Je weet dus van tevoren hoeveel je iedere maand moet aflossen.

Hoe vraag je een persoonlijke lening aan?

Bij iedere bank kan je een persoonlijke lening aanvragen. Er zijn echter een aantal eisen waar je aan moet voldoen voordat je een persoonlijke lening mag aanvragen.  Dit kan vaak via de website van de bank of als je langsgaat bij de bank. De bank heeft informatie van je nodig voordat je het geleende geld krijgt. Op basis hiervan wordt de rente van je persoonlijke lening bepaalt. Als eerste wil de bank weten waarvoor je het geld nodig hebt, dit wordt ook wel het leendoel genoemd. Ten tweede willen ze weten hoeveel geld je wilt lenen. Als laatste willen ze ook je risicoprofiel weten en over welke termijn je de leningen terug gaat betalen.

Hoeveel kost een persoonlijke lening van 70.000 euro?

Het is belangrijk dat je weet hoeveel je de bank moet gaan betalen als je een persoonlijke lening van bijvoorbeeld 70.000 Euro wilt aanvragen. De rente die je moet betalen verschilt per bank en per persoonlijke lening. In het algemeen ligt de rente tussen de 5 en 12 procent. Dit betekent dat je tussen de 3.500 euro en 8.400 euro rente betaald over een lening van 70.000 euro. Aan het einde van de lening heb je dus tussen de 73.500 en 78.400 euro betaalt voor de lening.

Voordelen van een persoonlijke lening

Het grootste voordeel van persoonlijke leningen is dat je het geld binnen 1 á 2 werkdagen op je rekening gestort krijgt. Dit betekent dat je snel kan beginnen met het behalen van jouw leendoel, in dit geval het kopen van een auto. Verder wordt de rente vastgesteld bij het aanvragen van je lening.  Dit geeft je extra duidelijkheid over je lening omdat je precies weet hoeveel je de bank iedere maand verschuldigd bent. Je kunt altijd extra aflossen zonder dat je extra hoeft te betalen. Hiermee verlaag je de kosten en de looptijd. Dus, wil je een auto kopen? Een persoonlijke lening is een goede keuze!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren