Financial lease: wat zijn mijn mogelijkheden?

door admin

De koopmarkt voor auto’s kent sinds het uitbreken van corona en de chiptekorten een fikse prijsstijging en is momenteel allesbehalve aantrekkelijk. Gelukkig zijn er mooie lease mogelijkheden die je toch de gewenste auto op de oprit kunnen bezorgen. Voor je verder leest: we gaan het in deze post hebben over Financial Lease: een zakelijke vorm van financieren die altijd moet worden aangevraagd vanuit een bedrijf. Ben je particulier? Dan kun je hier helaas niet mee uit de voeten, maar komt er binnenkort speciaal voor jou een blogpost over huurkoop. Ben je ondernemer? Rijd dan je mercedes financial lease. Lees hieronder meer over de mogelijkheden. 

De voordelen ten opzichte van andere leasevormen

We vallen meteen maar met het grootste voordeel in huis: bij Financial Lease ben je direct economisch eigenaar van de auto en daar zitten meerdere fiscale voordelen aan vast. Zo mag je de auto niet alleen afschrijven en op de balans zetten, maar is ook de rente fiscaal aftrekbaar. Daarnaast drukt de aanschaf niet veel op de liquide middelen van je bedrijf, omdat je de aankoop gespreid kunt betalen en daarvan de BTW mag terugvragen. Een ander groot voordeel is dat de auto, in tegenstelling tot bij Operational Lease, na de leaseperiode daadwerkelijk jouw (juridisch) bezit is. Tot slot wordt Financial Lease als zeer flexibel gezien, omdat het je vrij staat om vervroegd af te lossen zonder beboeting. 

Aflossing en contractduur

Het staat je zelfs vrij om gehele financiering al vroegtijdig, en wederom boetevrij, af te lossen. Let hierbij wel op dat je maandtermijn niet verandert. Deze blijft namelijk tijdens de gehele looptijd ongewijzigd. Dus ook in het geval dat je vroegtijdig (een deel van) je financiering aflost blijft de maandtermijn staat. Dat betekent wel dat je financiering eerder zal zijn afgelopen. Een soortgelijk principe is op je rentepercentage van toepassing. Ook dit blijft tijdens de gehele looptijd hetzelfde. Sommige mensen zien het als nadeel dat wanneer je sneller met geld over de brug komt, hier rekentechnisch niet voor wordt beloond. Wij vinden het vooral fijn dat je op financieel vlak gewoon weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan.

Privégebruik en wegenbelasting

En dan, toch één van de fijnste voordelen. Je mag met je Financial Lease bedrijfsauto privé rijden zonder een limiet op je aantal kilometers. Maar let op, dit wordt door de belastingdienst gezien als loon in natura, dus je moet hier vanaf 500 km privé kilometers wel bijtelling over te betalen. Ook de kosten voor de verzekering, wegenbelasting en onderhoud moeten dus nog opgeteld worden om het totale bedrag voor je financial lease te berekenen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren