Het verschil tussen hybride, plug-in hybride en elektrische auto’s

door admin

Elektrische auto’s worden steeds populairder en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Met lagere bedrijfskosten, zeer lage of geen emissies. wordt de toekomst van autorijden groener. Elektrisch aangedreven voertuigen verschillen echter in de manier waarop ze werken en wat ze automobilisten te bieden hebben. Daarom hebben we deze handige gids voor elektrische voertuigen samengesteld.

De zelfopladende hybride

Een zelfopladende hybride is een hybride auto zonder stekker en vaak de gemakkelijkste overstap voor een bestuurder die gewend is aan een conventioneel voertuig op benzine of diesel. Zelfopladende hybrides bieden de voordelen van lagere brandstofkosten en minder impact op het milieu zonder dat ze aangesloten hoeven te worden! Aangezien deze hybrides geen oplaadbare plug-in batterij of kabels hebben, zullen degenen die gewend zijn aan een normale benzineauto het bezit en onderhoud van een auto zeer vergelijkbaar vinden met een conventioneel voertuig. Ze kunnen iets moeilijker te onderhouden zijn omdat ze relatief complexe motoren en componenten bevatten.

De plug-in hybride

Een plug-in hybride is de volgende stap van een hybride auto naar een volledig elektrisch voertuig. Een plug-in hybride is vergelijkbaar met een hybride voertuig, maar in tegenstelling tot een hybride die kan worden gebruikt als een conventionele auto, moet een plug-in hybride regelmatig worden opgeladen. Hij is ontworpen om elektrisch te lopen totdat de batterij leeg is, waarna een brandstofmotor het overneemt. Briljant voor degenen die hun auto over het algemeen gebruiken voor kort woon-werkverkeer, maar de flexibiliteit willen om hem te gebruiken voor langere reizen zonder te hoeven stoppen om op te laden.

Volledig elektrische voertuigen

Een volledig elektrisch voertuig is precies wat de naam zegt, een voertuig dat uitsluitend wordt aangedreven door een elektrische batterij en geen benzine- of dieselmotor heeft. Je kunt zien waarom elektrische voertuigen aantrekkelijk zijn, geen benzine- of dieselkosten meer, geen olie- en filtervervangingen en met veel voertuigen met een actieradius van ongeveer 450 kilometer zijn ze geschikt voor de meeste behoeften van de bestuurder.

Natuurlijk is de grote zorg voor velen die willen overstappen op elektrisch, hoe ze hun nieuwe auto zullen opladen. Tegenwoordig is dat niet meer zo moeilijk gezien er overal laadstations uit de grond schieten. Hierdoor ben je nooit ver verwijderd van een stopcontact. Ook loont het om thuis je auto te kunnen parkeren dicht bij een stopcontact of oplaadpaal. Hoe dan ook, de elektrische auto is de auto van de toekomst. 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren