Hoe Tesla het mogelijk maakt om te gamen in de auto

door admin

Als je aan elektrische auto’s denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan Tesla. Het is een innovatief miljardenbedrijf uit Amerika, opgericht door Elon Musk. Het bedrijf is onderdeel van de energietransitie. De elektrische auto’s zijn het instrument van Elon musk om deze transitie in gang te brengen. Hierdoor zijn we niet langer aangewezen tot de gangbare fossiele brandstoffen. Dit is zowel merkbaar in vervoer als in en om huis. Zo heeft Tesla ook een tak die timmert aan de weg met bijvoorbeeld de Powerwall. Hiermee wordt groene stroom opgeslagen. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook een Gigafactory. Dit is een lithium-ion accu, waarmee ook groene stroom opgeslagen kan worden.

Het opwekken van de groene stroom is het bedrijf ook mee bezig. Tesla Energy, is bezig met de ontwikkeling van Solar Roof. Dakpannen die als zonnepanelen fungeren. Sommige deadlines stonden al in 2018, maar zoals wel eens vaker gebeurd, werden deze deadlines niet behaalt. Toch is Tesla erg populair, want uiteindelijk maakt het bedrijf de beloftes wel waar. Er is zelfs een voorinschrijving voor auto’s van tienduizenden klanten die al geld over hebben voor de komende ideeën, zonder dat ze die daadwerkelijk hebben gezien. 

Kortom er zijn vele innovatieve plannen om de energietransitie te versnellen, maar naast deze innovatieve ideeën gebruikt het bedrijf ook verschillende instrumenten om ervoor te zorgen dat de producten goed worden verkocht. Zo brengt het bedrijf een onverwoestbare truck uit (die uiteindelijk wel verwoestbaar blijkt te zijn) en een auto met verschillende games, maar hoe maken ze dit mogelijk? Samen met Simon Buytekamers, schrijver voor CasinoScout.nl en fervent Tesla rijder, zijn wij op zoek gegaan naar alle ins en outs op dit gebied. Is het spelaanbod toereikend genoeg voor de échte spelletjesliefhebber?

Games besturen met je stuur

De games kan je helaas nog niet tijdens je rit spelen. Het was al langere tijd mogelijk om spellen te spelen in de auto’s van Tesla, maar nu worden de games groter, en is er echt een eigen onderdeel in het menu. Spellen die je op dit moment kunt spelen zijn het racespel Beach Buggy Racing 2, dat al beschikbaar was voor Android. Het verschil met de Android versie, is dat je het spel met het stuur van de Tesla kan besturen. Natuurlijk kan dit niet overal. Tesla waarschuwt ook nadrukkelijk dat de games alleen maar gespeeld mogen worden onder veilige omstandigheden.

Meerdere game releases op de planning

De spellen zijn vooral toegevoegd om de tijd te overbruggen die je kwijt bent bij de laadstations. Waar een ouderwetse brandstofauto binnen een paar minuten weer wegrijdt bij het tankstation, doet een Tesla er al snel een half uur over bij een Supercharger-laadpaal.  Voor dit probleem worden er binnenkort nog meer games verwacht voor Tesla Arcade. Games die al op de planning staan zijn Cuphead en Fallout Shelter. Daarnaast gaan er geruchten rond dat er ook gokkasten online gaan worden aangeboden, maar dat is nog niet bevestigd door Tesla zelf. De grote Tesla schermen kunnen binnenkort ook gebruikt worden om Youtube video’s op te bekijken. Voldoende afleiding voor de chauffeur dus. Dit geldt op dit moment wel alleen voor de bestuurder wanneer hij of zij op de parkeerplaats staat. Het bedrijf is zelfrijdende auto’s wel al volop aan het testen. Wie weet kan je de games binnenkort dus ook gebruiken tijdens de reis.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren