Koop met een gerust hart online een gebruikte hybride of elektrische auto

door admin

Nieuw is het fenomeen hybride al lang niet meer zoals we ook meer en meer wennen aan volledig elektrisch rijden. Het is dan ook al weer bijna een kwart eeuw geleden dat de eerste hybride auto zijn opwachting maakte met de Toyota Prius. Kenmerk van een hybride auto is dat ie én elektrisch en via een verbrandingsmotor kan rijden. Een hybride auto kopen kan anno 2021 ook prima online. De gebruikte varianten zijn ook zeker de moeite waard.

Nog steeds veel voordelen

Zowel hybride rijden als elektrisch rijden biedt nogal wat voordelen. Nog steeds, hoewel vanuit de staat alweer wat voordelige regels verdwenen zijn. Desondanks is en blijft het zeker over een langere termijn voordeliger om elektrisch te rijden, zoals je ook gewoon nog steeds het milieu spaart. Dat alleen al vanwege de geringe CO2 uitstoot waarvan bij elektrisch rijden sprake is. Door de jaren heen kwamen er meer en meer verschillende opties; van full hybride tot half hybride en de plug-in hybride. 

Een hybride of elektrische auto koop je ook gewoon online

Ondertussen is het ook heel gewoon een hybride of elektrische auto gewoon online en in gebruikte variant te kopen. Net zoals je dat gewend was met de auto met een verbrandingsmotor. Waarom ook niet? Nou zijn er mensen die stellen dat het kopen van een gebruikte hybride of een elektrische auto niet verstandig is vanwege de beperkte levensduur van de accu. Onderzoek wijst echter uit dat de accu’s soms wel twintig jaar meegaan en kilometerstanden van 350.000 tot 500.000 zijn aan de orde van de dag. En bovendien, heb je dan wel de garantie dat je met een gebruikte auto op diesel of benzine nog tien jaar vooruit kunt?

Minder bewegende delen betekent ook minder slijtage en minder kosten

Bovendien zul je aan een hybride of elektrische auto minder onderhoud hebben. Dat heeft alles te maken met het feit dat deze auto’s minder bewegende delen hebben en er dus minder onderdelen aan slijtage onderhevig zijn. Dat betekent meteen ook minder kosten. Een ander onderzoek heeft aangetoond dat een hybride auto of een elektrische auto ongeveer net zo waardevast is als een auto op diesel. Daarmee is opnieuw een vooroordeel weggenomen. 

Zeker geen spijt van

Je kunt online een hybride auto kopen voor weinig geld. Ook een elektrische auto kopen doe je gewoon online en ook dan zul je verrast zijn door de aantrekkelijke prijzen. Gewoon doen dus. Krijg je zeker geen spijt van.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren