Private lease, is dat een verstandige keuze?

door admin

Met private lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto, maar waar moet je nou
goed op letten en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

De voordelen van private lease

Een auto privé leasen kan je veel voordelen opleveren. Een daarvan is dat je meer inzicht krijgt in je
kosten. Je weet direct wat je maandelijks kwijt bent en je hoeft je niet druk te maken over eventuele,
onverwachte garagekosten wanneer de auto plots stuk gaat. Ook heb je bij private lease geen eigen spaargeld nodig. Wat voor auto je dus ook wilt, met een auto leasen kan het bijna altijd om in jouw droomauto te rijden!

Het leasen van een elektrische auto

Ook een elektrische auto leasen behoort tot de mogelijkheden. Besluit je een auto te leasen, dan heb je alle voordelen van het rijden in een elektrische auto voor een voordelige prijs. De elektrische auto is milieuvriendelijk en leasen blijft nog een stuk voordeliger dan dat je er zelf een aan zou schaffen.

De nadelen van private auto leasen

Natuurlijk, zoals bij alles heeft ook een auto leasen zijn voor- en nadelen. Alhoewel de nadelen veel minder zijn, doen we er toch goed aan om deze wel te benoemen. Een nadeel kan zijn dat er een contractbreuk kan ontstaat door persoonlijke omstandigheden, ook al kun je er niet altijd wat aan doen. Door het kwijtraken van een baan, echtscheiding of ziekte kan het voorkomen dat de leasemaatschappij vindt dat je niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen. Wanneer je dit van de andere kant bekijkt kan dit juist ook prettig zijn, het kan voorkomen dat je in financiële problemen terecht komt. Bij het leasen van een elektrische auto kan het een nadeel zijn dat je altijd een oplaadpunt nodig hebt. Vooral als je deze niet zelf thuis kunt plaatsen zal je steeds op zoek moeten naar een geschikte parkeerplek. 

Schade aan de lease auto wat nu?

Heel vervelend, maar ook deze dingen gebeuren, je hebt schade gereden. Wanneer iemand anders deze schade heeft veroorzaakt dan dekt meestal de verzekering van de tegenpartij de schade. Opgelost dus. Maar wat als je zelf schade rijdt? Ook jij bent een mens en dat kan gebeuren. Er zijn leasemaatschappijen die direct je eigen risico verdubbelen en dit kan een grote kostenpost worden. Voor dat je dus een lease auto aanschaft is het verstandig ook hier even naar te laten kijken. Maar rijd je dus schade waar je zelf niet verantwoordelijk voor bent? Dan kun je gewoon de auto naar de garage brengen en weer laten repareren. Zo kun jij weer snel en veilig de weg op!

In Groningen kunt u ook particulier een auto leasen. Het belangrijkste waar u op moet letten bij particulier leasen, is het type auto dat u wilt leasen. Lees hier alles over auto leasen Groningen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren