Reparatie uit laten voeren aan je elektrische auto

door admin

Waar laat jij momenteel een auto reparatie uitvoeren, wanneer er sprake is van een defect aan je elektrische voertuig? Er zijn verschillende organisaties in Nederland, die dergelijke reparaties tegen een gunstig tarief aanbieden. Een voorbeeld van zo’n partij is CarProf, welke auto’s van ieder merk repareert. Bij het laten uitvoeren van een reparatie is het voornamelijk van belang, dat dit op professionele wijze door een ervaren monteur gedaan wordt. Daarbij wordt sterk aanbevolen om bij reparaties gebruik te maken van A-merk onderdelen. Het is niet ongebruikelijk dat monteurs gereviseerde onderdelen inzetten of producten van een B-merk gebruiken, om de reparatie zo goedkoop mogelijk uit te voeren. Andersom kan het gebruik van B-merk artikelen interessant zijn om de marges te verhogen. Als eigenaar van een elektrische auto zit je hier niet op te wachten. 

Zoek naar een monteur die garantie op reparaties biedt 

Om er zeker van te zijn dat een reparatie op vakkundige wijze met kwalitatief goede onderdelen uitgevoerd wordt, is het verstandig te kiezen voor een organisatie die garantie biedt op reparaties. Mocht blijken dat de reparatie niet correct is uitgevoerd, dan ontvang je de betaling terug of wordt de reparatie nogmaals uitgevoerd zonder bijbetaling. Het verschilt per partij, hoe lang deze garantie geboden wordt. Voor het eerder genoemde CarProf geldt dat je 24 maanden garantie krijgt op uitgevoerde reparaties. 

Kies voor pechhulp bij de monteur 

Het kan verstandig zijn om (internationale) pechhulp af te nemen bij de partij die voor het onderhoud aan je elektrische auto zorgt. Voordeel hiervan is het feit, dat deze partij de auto kent en weet welke reparaties in de afgelopen jaren uitgevoerd zijn aan het voertuig. Het maakt dat de oorzaak van een defect mogelijk sneller gevonden wordt. Welke onderdelen zouden bij een volgende onderhoudsbeurt vervangen moeten worden? Verklaart dit het huidige defect aan het voertuig? Enzovoorts. 

Zorg dat je bij een APK keuring een rapport ontvangt 

Wanneer je een auto laat repareren of laat keuren, is vaak lastig te achterhalen welke controles uitgevoerd zijn. Evenals dat niet altijd helder is welke werkzaamheden men bij een reparatie of onderhoudsbeurt uitvoert. Om te voorkomen dat je veel meer betaalt dan logisch zou zijn, is het verstandig altijd een rapport te vragen na bijvoorbeeld een APK keuring. Zo weet je precies hoe je elektrische auto er momenteel voor staat en welke onderdelen recent gekeurd zijn. Dat laat je met een goed gevoel de weg op gaan!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren