Tesla Robotaxi-Network wordt naar verwachting nog in 2020 gerealiseerd

door admin

Eind april / begin mei 2019 maakten Elon Musk en Tesla tijdens de Tesla Autonomy Day details bekend over zelfrijdende autodoelen. Kortom, het bedrijf is van plan om vóór het einde van 2020 een autonoom rijdende robottaxiservice van niveau 5 te lanceren. Er gaan al geruime tijd geruchten dat mensen 1 miljoen robottaxi’s op de weg willen hebben. Elon Musk zei nu dat het plan van Tesla om Robotaxi-voertuigen voor het einde van de termijn op de weg te zetten, nog steeds in overweging is. Officiële goedkeuring is momenteel een uitdaging.

Vanaf februari 2020 konden we melden dat het bedrijf de eerste fase op korte termijn wil lanceren. Tesla-baas Elon Musk kondigde in het winstrapport van het bedrijf over het vierde kwartaal aan dat hij hoopt zijn langetermijnplan om de ride-hailing-markt te betreden, te versnellen. Aanvankelijk was het doel van de service om elke Tesla-bezitter in staat te stellen zijn auto in het netwerk te integreren. Servicegebruikers kunnen op verzoek een zelfrijdende Tesla oproepen om tegen een automatisch tarief naar de bestemming te rijden. Omdat dit uitdagender is, zei de CEO van Tesla dat hij eerder met menselijke chauffeurs de transportwereld wil betreden.

Nu is het de bedoeling dat de elektrische auto’s van Tesla eind 2020 via draadloze software-updates de zogenaamde “zelfrijdende functie” zullen leren. Dit moet betekenen dat alle elektrische auto’s die het bedrijf sinds 2016 produceert, autonoom leren rijden. Nadat Tesla van plan is deze functie eind 2020 te implementeren, verwacht de fabrikant van elektrische auto’s dat er meer dan 1 miljoen auto’s op de weg zullen rijden die zijn uitgerust met de hardware die nodig is voor de nieuwe software.

De CEO van Tesla verklaarde dat hij nog steeds gelooft dat Tesla in staat is om de functies voor Robotaxi voor het einde van het jaar te implementeren: “De functies van dit jaar zijn nog steeds goed. Wettelijke goedkeuring is onbekend. Daarom is de belangrijkste draadloze software. De update lijkt nog steeds op de agenda te staan, of het voertuig daadwerkelijk deel uitmaakt van het Tesla Robotaxi-netwerk is een andere kwestie.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren