Tweede generatie Nissan Leaf krijgt 60 kWh batterij!

door admin

De tweede generatie Nissan Leaf krijgt een bereik van minstens 330 kilometer. De auto krijgt een upgrade van een 30 kWh naar een 60 kWh batterij. Dit helpt de Nissan Leaf concurreren met de verwachte 2017 Chevrolet Bolt EV en Tesla Model 3.

Op de grote elektrische auto tentoonstelling in Montreal, Canada bevestigde Nissan-topman Kazuo Yajima het bericht. Hij gaf niet prijs wanneer we de nieuwe Nissan Leaf kunnen verwachten. Wel liet hij weten dat het bereik verdubbelt wordt en hiermee een actieradius heeft van minimaal 320 kilometer.

Het huidige Nissan Leaf model heeft een 24 kWh of 30 kWh batterij, goed voor een maximaal bereik van 130 tot 160 kilometer. Met de upgrade laat Nissan zien dat het bedrijf tot de groep grote jongens behoord. Er wordt verwacht dat Nissan eind 2016 of begin 2017 begint met de productie. Gebaseerd op zijn concurrentie zal de auto te koop zijn vanaf ongeveer 31.000 euro. Tesla begint volgend jaar met de productie van de Model 3 – het is nog niet duidelijk met welk accupakket – en is verkrijgbaar vanaf 35.000 euro. De Chevrolet Bolt staat vermeld met een prijskaartje van ongeveer 30.000 dollar en beschikt ook over een 60 kWh accupakket.

De geruchten over de nieuwe Nissan Leaf begonnen vorig jaar november. Toen werd op de 2015 Motor Show het elektrische auto concept gepresenteerd, compleet met prototype accupakket. Nissan heeft de capaciteit van de accu weten te vergroten door aanpassingen te maken in de energiedichtheid en accu structuur. Het is erg aannemelijk dat deze aanpassingen worden gebruikt in de Nissan Leaf. We verwachten dat de auto ergens begin 2017 wordt onthuld en als 2018 model op de markt verschijnt.

Nissan Leaf Prototype 60 kWh batterij

De geruchten over een Nissan Leaf met een accupakket van 60 kWh begonnen vorig jaar november. Op dat moment werd het IDS elektrische auto concept gepresenteerd op de 2015 Motor Show, compleet met prototype accupakket. Het bedrijf heeft de capaciteit weten te vergroten met een grotere cel dichtheid en structuur. Het is zeer aannemelijk dat dit accupakket wordt gebruikt in de nieuwe Nissan Leaf. We verwachten dat de auto ergens begin 2017 wordt onthuld en als een 2018 model op de markt verschijnt.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren