Verschillende manieren om je auto te financieren

door admin

Je wilt een auto kopen maar bent niet in staat om die ineens te betalen? Dan is het op verschillende manieren mogelijk om de auto te financieren. Van alle mogelijkheden die er zijn steekt er een met kopen schouders bovenuit: de persoonlijke lening. Je zou natuurlijk ook eerst verder kunnen sparen tot je wel voldoende geld hebt. Het kan echter zijn dat een auto simpelweg noodzakelijk is – bijvoorbeeld voor je werk- waardoor je toch naar de leenvormen moet kijken. In alle gevallen is het verstandig om de verschillende leenvormen met elkaar te vergelijken. 

Mogelijkheden voldoende om een auto te financieren

Er zijn mogelijkheden voldoende om een auto te financieren. Zo kun je een doorlopend krediet afsluiten. Deze lening is echter vooral bedoeld als je voor een langere periode meer bestedingsruimte wenst. Kenmerk van een doorlopend krediet is dat je geld dat je afgelost hebt opnieuw op kunt nemen. Daardoor staat nooit vast wanneer de lening afgelost is. Dit kan soms heel erg lang duren. Je betaalt overigens alleen rente over het geld dat je echt opgenomen hebt. Het doorlopend krediet is een minder geschikte lening voor het financieren van een auto. Dan zijn er wel betere opties.

Private lease en leenmogelijkheden via de autogarage

Ondertussen kun je ook gebruik maken van financieringsvormen als private lease en leningen die door garagehouders zelf aangeboden worden. Prima natuurlijk, dé beste manier om een auto te financieren is echter toch de persoonlijke lening. Niet voor niets wordt dit ook wel de autolening genoemd. Bij een persoonlijke lening betaal je je elke maand precies hetzelfde bedrag. Je weet dus steeds waar je aan toe bent en wanneer de lening afgelost is. Ook het rentetarief staat vast. Je afgeloste geld opnieuw opnemen kan nu niet. Voor mensen die graag overzicht en duidelijkheid hebben is dit verreweg de beste leenvorm.

Maandbedrag bij een persoonlijke lening ligt lager

Onderzoek wijst uit dat het maandbedrag dat je bij een persoonlijke lening betaalt lager is dan wanneer je kiest voor private lease. Bovendien is de auto echt van jou als je voor een persoonlijke lening kiest. Je kunt ook je eigen auto inruilen. Daardoor gaat het leenbedrag naar beneden. Je kunt ook kiezen om een dele met eigen geld te betalen en de rest aan te vullen met een lening. Ook bouw je op deze manier verder aan de schadevrije jaren voor de autoverzekering. Ook dit is met private lease niet het geval.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren