Vijf tips voor het vinden van de ideale lease auto – Opel lease

door admin

Ben je op zoek naar de perfecte lease auto? Dan helpen we je graag een eindje op weg. Met deze vijf tips voor het vinden van de ideale lease auto voor jouw bedrijf heb jij binnen no-time een passende leasebak voor de deur.

Tip 1. Kies een auto die bij jou past 

Tip 2. Vergelijk alle leasevormen

Tip 3. Alles-in-een of zelf bepalen

Tip 4. Bepaal hoe lang je de auto wil rijden

Tip 5. Bekijk en vergelijk het aanbod 

Tip 1. Kies een auto die bij jou past 

Vraag jezelf als eerste af: “Waar ben ik naar op zoek” en “Wat voor auto heb ik nodig?”. Ben je op zoek naar een bedrijfswagen om te leasen of een personenauto? Wil je een nieuw exemplaar of ga je voor een tweedehands leaseauto zoals Opel lease? Ga je de auto alleen voor zakelijke ritten inzetten, of wil je er ook privé mee kunnen rijden? Maak een lijstje voor jezelf met wat jij belangrijk vindt, en maak alvast een opsomming van potentiële lease modellen die in aanmerking komen. 

Tip 2. Vergelijk alle leasevormen

Er zijn veel verschillende leasevormen voor ondernemers en particulieren. Ben je een particulier? Dan kun je private lease of operational lease via je werkgever overwegen. Werk je voor jezelf als zzp’er of ben je de eigenaar van een bedrijf? Dan is financial lease een goede optie! Je kan bij financial lease namelijk profiteren van fiscale voordelen en hebt zelf de touwtjes in handen. Kijk bijvoorbeeld naar FinancialLease.nl, zij zijn de grootste financial lease-aanbieder van Nederland en worden door hun klanten gewaardeerd met een 9,5. 

Tip 3. Alles-in-een of zelf bepalen

Bij de meeste leasevormen zoals private en operational lease betaal je een vast maandbedrag voor alles-in-een. Dat wil zeggen dat je maandelijks betaalt voor de lease van de auto, het onderhoud, de wegenbelasting en verzekering. Maar niet alle auto’s hebben maandelijks onderhoud nodig, en de verzekering kan vaak goedkoper als je deze collectief afsluit of meerdere verzekeringen bij één verzekeraar onderbrengt. Middels financial lease heb je zelf alle touwtjes in handen. Je bepaalt niet alleen zelf waar en wanneer je het onderhoud voor de leaseauto laat doen, maar regelt ook zelf de verzekering en wegenbelasting. Hierdoor is deze leasevorm vaak veel goedkoper. Een leuke bijkomstigheid is dat bij financial lease níét te maken hebt met kilometerbeperking en je aan het einde volledig eigenaar bent: je hoeft met financial lease de auto niet in te leveren!

Tip 4. Bepaal hoe lang je de auto wil rijden

Hoe lang je de lease auto wil rijden en de leeftijd van de auto is vaak bepalend voor de leasevorm. Bij de meeste leasevormen kies je voor een nieuwe auto, maar het is ook mogelijk om een jonge tweedehands auto tot 10 jaar te leasen bij een maatschappij als FinancialLease.nl. 

Ben je van plan om met een jaar een nieuwe auto uit te kiezen, dan is shortlease wellicht een goede optie voor jou. Let wel op: shortlease is de duurste leasevorm op de markt. Ben je van plan om de auto 60 maanden (5 jaar) of langer te rijden? Dan adviseren wij om te kiezen voor financial lease. Daarmee kan je in vijf jaar de lease afbetalen, waarna je volledig eigenaar bent van de auto. Je hoeft de leaseauto dus niet in te leveren na de leaseovereenkomst, zoals bij operational lease, en kan zelf bepalen wat je na de contractduur met de auto doet. Wil je de auto verkopen en een nieuwe uitkiezen? Dat kan! Wil je de auto ‘oprijden’? Ook dat is mogelijk.

Tip 5. Bekijk en vergelijk het aanbod

Hoewel het heel slim kan lijken om een gloednieuwe leaseauto uit te kiezen (geen onderhoud), kan een jonge occasion lease net zo voordelig zijn. De auto is namelijk veel goedkoper in de aanschaf en hoeft de eerste jaren niet of weinig naar de garage. Ook zit er op jonge tweedehands auto’s vaak nog garantie. Bij de meeste leasevormen kies je voor een nieuwe auto, maar het is ook mogelijk om een jonge tweedehands auto tot 10 jaar te leasen bij FinancialLease.nl. Kies bijvoorbeeld voor een zakelijke Opel lease voor jouw bedrijf.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren