Waarom is elektrisch beter?

door admin

Iedereen heeft op een punt in hun leven wel een auto nodig. Dan kom je voor de beslissing te staan: wat voor auto ga je kopen? Je kunt namelijk kiezen tussen veel verschillende soorten. Zo kun je voor benzine, diesel, hybride of elektrisch kiezen. Tegenwoordig worden er steeds meer elektrische auto’s gemaakt. Ook de overheid subsidieert de aankopen van elektrische voertuigen. Maar waarom is elektrisch rijden beter? 

Milieuvriendelijk 

Eén van de grootste redenen dat elektrisch rijden zoveel wordt aangemoedigd is dat het milieuvriendelijk is. Iedereen is wel bekend met CO2 uitstoot. Dit wordt veroorzaakt door onder andere fossiele brandstoffen zoals benzine. Bij normale auto’s wordt er dus veel CO2 uitstoot veroorzaakt. Een elektrische auto die werkt niet met fossiele brandstof en creëert dus ook geen CO2 uitstoot. Dit is een stuk beter voor het klimaat dan als je een normale auto gebruikt. 

Waarom is CO2 uitstoot zo slecht? CO2 uitstoot is één van de grootste oorzaken voor het broeikaseffect ook wel bekend als global warming. Door dit effect is er verandering in de temperaturen en komen er steeds meer natuurrampen voor. Daarom is het belangrijk om het CO2 uitstoot te verminderen en hiermee hopelijk ook het broeikaseffect tegen te gaan. 

Heb je nog geen rijbewijs? Ook als je nog geen rijbewijs hebt, kun je ervoor kiezen om bij een instructeur te lessen die een elektrische auto heeft. Voor een elektrische auto gelden regels uiteraard hetzelfde als een normale auto, dus het is ook belangrijk dat je goed je auto theorie gaat oefenen

Goedkoper 

Naast het feit dat het milieuvriendelijker is bespaar je ook een hoop geld door te kiezen voor een elektrische auto. Een elektrische motor heeft minder bewegende delen dan een verbrandingsmotor. Zo heb je dus ook minder vaak een onderhoudsbeurt nodig en je hoeft ook niet te denken aan zaken zoals het verversen van olie. Je moet bij een elektrische auto wel vaker je banden vervangen, maar je hoeft ook nog eens geen wegenbelasting te betaling voor een volledig elektrische auto. 

Naast het feit dat je geen wegenbelasting hoeft te betaling, subsidieert de overheid ook nog eens een bedrag bij het aankopen van een elektrische auto. Je kunt ruim 4.000 euro als subsidie krijgen als je voldoet aan enkele eisen: 

  • De auto is 100% elektrisch 
  • Moet een minimale actieradius van 120 kilometer hebben 
  • De nieuwprijs moet op datum van ondertekenen niet lager dan 12.000 euro zijn en niet hoger als 45.000 euro. 

Daarnaast moet je een schriftelijke koopovereenkomst van de aankoop hebben waarin jouw naam op staat. Ook moet je de auto registreren op jouw naam of degene die de subsidie aanvraagt. Je moet de aanvraag doen binnen 60 dagen na het ondertekenen van de koopovereenkomst.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren