Wat kost een elektrische auto en welke opties bestaan er?

door admin

Of je nou van de zaak mag leasen of particulier wilt kopen: steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Logisch ook, want het is een duurzamere optie dan een auto met brandstofmotor. Tegenwoordig kun je subsidie krijgen voor elektrisch rijden, of het is zelfs zo dat bedrijven alleen nog maar elektrische auto’s aanbieden bij zakelijk leasen. Goed, wat kost een elektrische auto nou precies? En wat zijn de opties? In dit artikel vertellen we het je. Laat je inspireren!

De kosten van elektrisch rijden in het algemeen

Gemiddeld kost het rijden van een elektrische auto evenveel als een brandstofmotor. Denk aan de aanschaf, onderhoud en verzekering. Dit zijn allemaal posten die je moet betalen, zowel bij een elektrische- als een brandstofmotor auto. De elektrische auto’s zijn in aanschafwaarde vaak duurder dan een benzine auto, ondanks dat je geen BPM hoeft te betalen. Dit komt omdat de accu van een elektrische auto nou eenmaal prijzig is. Het voordeel is echter dat je onderhoud lager is en rijden op elektriciteit een stuk goedkoper en duurzamer. 

Toch is de overheid wel bezig met het aansporen van elektrisch rijden. Dat betekent dat er subsidie is voor een nieuwe en gebruikte elektrische auto. Dit gaat om een bedrag wat de overheid uitkeert aan het begin van het jaar. Ook kun je een elektrische auto financierring afsluiten. Denk in de vorm van een persoonlijke lening. Kortom: genoeg opties!

Zakelijk elektrisch rijden vs. private lease

Je ziet tegenwoordig veel voorkomen dat bij zakelijk leasen er alleen nog maar optie is voor een elektrische auto. In dit geval kost elektrisch rijden je de bijtelling voor de auto. Ga je private leasen? Dan kun je de hogere kosten van een elektrische auto uitsmeren over de tijd van je private-lease contract. Zo kun je op een aantrekkelijke manier een duurdere auto rijden.

Voor je besluit een nieuwe elektrische auto te kopen, is het verstandig om je opties even na te gaan. Wat past bij jouw wensen en behoeften? En het budget? Is er optie tot zakelijk leasen of ga je de aankoop financieren met een lening? Genoeg om over na te denken. Succes!

Leer hoe je efficiënt en duurzaam kunt rijden met elektrische auto’s bij jouw rijschool

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en gezien als een duurzamere optie voor vervoer. Rijscholen spelen hierop in door speciale cursussen aan te bieden waarbij leerlingen leren hoe ze efficiënt en duurzaam kunnen rijden met elektrische voertuigen. Instructeurs zijn expert in het rijden met elektrische auto’s en geven les over de unieke kenmerken van deze voertuigen. Zo kunnen leerlingen een efficiënte en duurzame rijstijl ontwikkelen bij hun rijschool. Deze cursussen zijn ook speciaal ontworpen om leerlingen voor te bereiden op de toekomst van vervoer en hen te helpen bij het maken van verantwoorde keuzes als het gaat om hun eigen vervoersbehoeften.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren