Bedrijfsuitje met elektrisch vervoer

door admin

Nieuwe vormen van vervoer duiken overal op. Niet zelden worden nieuwe vervoersmiddelen elektrisch aangedreven. Waarom er geen bedrijfsuitje mee maken?

Elektrisch rijden

Elektrisch openbaar vervoer bestaat al langer dan vandaag, denk maar aan een tram of een trein. Sinds kort is ook individueel elektrisch vervoer beschikbaar. In de eerste plaats zijn er natuurlijk elektrische wagens. Als de capaciteit van de batterijen nog verbetert en de prijzen van zulke wagens dalen, zullen ze vermoedelijk de traditionele auto’s op fossiele brandstoffen vervangen.

Er zijn nog andere voertuigen die elektrisch worden aangedreven: steps, motors en quads. Voor de iets hippere medemens zijn er hoverboards, monowheels, en segways. Je kan het zo gek niet bedenken. Heb je er al eens gedacht om een bedrijfsuitje te organiseren dat een elektrisch voertuig als thema heeft? Het is zelfs mogelijk om een externe partner in te schakelen die je uitstap volledig verzorgt.

Easy rider

Je kan bijvoorbeeld een e-chopper huren. Als je ‘chopper’ hoort, denk je waarschijnlijk aan de stoere motor uit de film ‘Easy rider’, een iconische motor die het hart van een hele generatie heeft gestolen. Zo’n vaart zal het niet lopen met de e-chopper. Dat neemt echter niet weg dat je er wel heerlijk ontspannen ritjes mee kan maken. De accu is goed voor ongeveer 50 à 60 kilometer. Ruim voldoende dus om lekker te cruisen langs leuke stadjes en uitgestrekte velden. Af en toe een terrasje passeren, kan natuurlijk ook. De dag beëindigen met een lekkere maaltijd en een glaasje wijn maakt het helemaal af. Het is wel aangewezen om ruim op tijd te reserveren. Zeker als je met de hele firma wil toeren, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat alle collega’s hun stalen ros hebben.

Inspanning vereist

Uiteraard kan je voor je bedrijfsuitstap ook een e-bike huren. Dat is misschien wat minder spectaculair, maar zeker even gezellig. Niet vergeten dat het wat meer inspanning vraagt. Ook al doen mensen wel eens smalend over elektrisch fietsen, je moet wel degelijk zelf trappen of je komt geen meter vooruit. Misschien zal het voor een aantal collega’s een eerste kennismaking zijn met een e-bike. Wedden dat ze onmiddellijk verkocht zijn?

Ook bij het huren van elektrische fietsen geldt dat vroeg reserveren teleurstellingen voorkomt. Verder is het enige dat je moet doen genieten van de dag, van het gezelschap en van de omgeving. En het is net zo zeer aangewezen om de dag te beëindigen met een hapje, een glaasje en een hartelijke lach.

Lees ook: Waarom het loont met een elektrische bedrijfswagen te rijden

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren