Waarom het loont met een elektrische bedrijfswagen te rijden

door admin

Staat u bij uw bedrijf voor de keuze voor een nieuwe bedrijfswagen? Wellicht heeft u dan het idee om voor een van de traditioneel populaire modellen te gaan. Wagens die zichzelf door de jaren heen bewezen hebben en waarvan u er misschien ook al enkele in het wagenpark heeft gehad. Maar het is toch aan te raden om eens te overwegen voor een elektrische auto te gaan. Niet alleen zijn er steeds meer prima elektrische bedrijfswagens op de markt te vinden, deze wagens bieden ook nog eens een garantie voor een flinke subsidie!

Subsidie op uw elektrische bedrijfswagen

Zoals u wel begrijpt is de uitstoot van een niet-elektrische bedrijfswagen flink te noemen. Vandaar ook dat de regering graag wil dat er overgestapt wordt op elektrische bedrijfswagens. Om deze overstap te stimuleren zijn er meerdere subsidies in het leven geroepen om ondernemers over de streep te trekken. We hebben het dan over de MIA en de SEBA, oftewel de Milieu-investeringsaftrek en de Subsidie Elektrische Bedrijfswagen. Deze subsidies kunnen samen flink oplopen, waardoor het financieel opeens een heel stuk aantrekkelijker is om in een elektrische wagen rond te rijden. Niet verwonderlijk ook. De regering wil graag dat zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen rond rijden in een elektrische (bedrijfs)wagen en dat wordt op deze manier flink gestimuleerd. Wilt u een elektrische bedrijfswagen leasen? Er zijn in Nederland bedrijfswagenadviseurs actief die u hier meer over kunnen vertellen.

Lees ook: De concepttruck van Mercedes-Benz met brandstofcel is geboren

De beste compacte elektrische bestelwagens

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat compacte bestelwagens op de markt die elektrisch rijden. Mooie, goede wagens waar u met plezier in zult rijden. U zult dan merken dat elektrische bedrijfswagens heel soepel en sportief rijden. Als we de top 5 compacte bestelwagens van 2021 bekijken, dan is te zien dat daar steeds meer auto’s tussen komen te staan die elektrisch zijn aangedreven, of waar in ieder geval in de toekomst ook een elektrische uitvoering van gaat verschijnen. Neem bijvoorbeeld de Opel Vivaro, waar sinds enige tijd ook een speciale e-uitvoering van is te krijgen. Deze bestelwagen heeft alle voordelen van de standaard Vivaro, maar dan met de extra voordelen die het elektrisch rijden met zich meebrengt. Het is daarom zeker het overwegen waard om bij de volgende ronde voor een elektrische bedrijfswagen te kiezen. U geeft hiermee namelijk als bedrijf ook aan dat u waarde hecht aan het klimaat, iets wat uw klanten zeker zullen weten te waarderen!

In Groningen kunt u ook particulier een auto leasen. Het belangrijkste waar u op moet letten bij particulier leasen, is het type auto dat u wilt leasen. Lees hier alles over auto leasen Groningen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren