Buitenlandse auto checken voor aankoop

door admin

Natuurlijk kleven er een groot aantal voordelen aan het importeren van een auto uit het buitenland. Dan is het wel zaak dat je zekerheid hebt dat je een betrouwbare auto koopt, zeker als het een gebruikte auto betreft. Je kunt voor je de auto daadwerkelijk importeert zelf een aantal dingen checken om de kans om opgelicht te worden tot een minimum te beperken.

De voordelen van het importeren van een auto

Zoals gezegd zijn er de nodige voordelen als je een auto importeert. Het grootste voordeel is wel de prijs. In het buitenland is het aanbod vaak nog groter dan in ons land het geval is, terwijl de prijzen voor zowel gebruikte als nieuwe auto’s aantrekkelijker zijn. Maar: weet je wat je koopt? Als je die zekerheid niet hebt, is het toch een riskante onderneming en kan goedkoop later ook duurkoop blijken. 

Het chassisnummer kan je veel vertellen over de auto

Controleer gratis je voertuiggeschiedenis? Het moet gezegd dat dit op basis van het kenteken lastiger is voor buitenlandse auto’s, want over de grens kennen ze niet een dergelijk handig systeem zoals wij dat in Nederland wel hebben. In ons land kun je op basis van een kentekencheck al heel erg veel te weten komen over een voertuig. Doe de chassisnummer check is wel een gouden tip als je van plan bent een auto te importeren. Het chassisnummer kan je altijd laten zien of er al dan niet gefraudeerd is met een auto.

Met de chassisnummer check weet je zeker of de aankoop betrouwbaar is. Je kunt zo het schadeverleden achterhalen, kunt checken of de kilometerstand klopt en krijgt inzicht in de eigenaren historie van de auto.

Niet alleen de aankoopprijs, er komen meer kosten bij kijken

Ben je er zeker van dat je een goede koop doet, dan is het nog goed om te beseffen dat je er alleen met de aankoop van de auto niet bent. Er komen wat extra kosten overheen als je een auto importeert. Je moet de auto importeren bij de RDW Douane, de auto moet op jouw naam gezet worden, er moeten nieuwe nummerplaten komen en importeer je een auto buiten Europa, dan kun je ook nog eens te maken krijgen met importkosten. Vergeet verder de verzekeringskosten niet en soms maak je kosten voor transportals je een auto importeert. Pas als je alle kosten in beeld hebt en die optelt bij de aankoopprijs kun je definitief zien hoeveel goedkoper de auto nog is.

Lees ook: Elektrische auto en caravan

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren