Een laadpaal voor thuis, het ultieme gemak

door admin

Elektrisch rijden is populair, evenals elektrisch opladen. Een laadpaal voor thuis is het ultieme gemak voor liefhebbers van elektrisch rijden. Ondanks dat er steeds meer laadpalen worden geïnstalleerd in Nederland is het ontzettend prettig dat u te allen tijde verzekerd bent van een volle accu. Hoe fijn is het om lekker makkelijk op te laden voor uw eigen deur. Behalve dat het comfortabel is om een eigen laadpaal te hebben is het ook nog eens een goedkoper alternatief dan opladen bij een publiek laadpunt. U betaald namelijk eenmalig installatiekosten en daarna alleen voor uw eigen stroom.

De juiste laadpaal voor u

Er is veel keuze als het gaat om laadpalen. Waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste laadpaal is vooral gericht op welke functionaliteiten u belangrijk vindt.

Rijdt u veel zakelijk? Dan is het wellicht een idee om te kiezen voor een laadpaal waarbij het verbruik bijgehouden kan worden en waarmee u online declaraties kan doen. Ideaal om zo een duidelijk overzicht te hebben op uw verbruik. Laadkosten kunnen worden gespecificeerd in eigen verbruik en gastverbruik. Er kan worden ingelogd met een eigen laadpas. Op deze manier kan het verbruik automatisch worden gedeclareerd door de juiste gebruiker. Laadpalen met dit soort online functies worden ‘slimme laadpalen’ genoemd. 

Rijdt u vooral particulier dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een Plug & Charge-model. Bij deze manier van opladen zijn juist zo min mogelijk functies toegevoegd. De focus ligt op eenvoud waardoor opladen nog laagdrempeliger wordt.

Daarnaast kunt u bij het kiezen van de juiste laadpaal rekening houden met het  laadvermogen, uw budget en de uiterlijke vormgeving.

Een laadpaal bij uw woning, wat zijn de mogelijkheden?

Heeft u een eigen oprit of garage, dan zijn de mogelijkheden voor het plaatsen van een laadpaal erg divers. Maar ook voor mensen die de laadpaal in de voortuin willen plaatsen zijn er voldoende mogelijkheden. In dat geval wordt er meestal een kabel over de stoep getrokken. Deze wordt afgedekt door een rubberen mat. Neem bij vragen over het installeren van een laadpaal bij u thuis eens contact op met uw Gemeente. Zij weten precies wat de regelgeving is in uw regio. 

Meer weten? Laat u adviseren door een onafhankelijk specialist

Bent u op zoek naar een onafhankelijk specialist die u verder op weg kunt helpen? Lees hier alles over mogelijke subsidies, soorten laadpalen en installatie.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren