Een nieuwe auto? Laat hem goed verzekeren!

door admin

Het aankopen van een nieuwe auto, fijn maar het is niet goedkoop en jammer genoeg blijft het niet alleen bij die aankoop. Er komen nog heel wat andere kosten kijken bij de aankoop van een nieuwe auto. Denk onderhoud, brandstof, allerlei taksen en de verzekering. Vaak is een auto verzekeren niet goedkoop, maar het is iets wat echt wel noodzakelijk is! 

Torenhoge kosten bij ongeval vermijden 

Je wilt het nooit meemaken, maar je hebt het niet altijd zelf in de hand. Een ongeval kan snel gebeurd zijn. Wanneer het gebeurt, kunnen de kosten hoog oplopen, zeker wanneer er een tegenpartij bij betrokken is die arbeidsongeschikt raakt door het ongeval. Hiervoor wil je niet betalen, dus daarom is het beter om je te laten verzekeren. Het belangrijkste onderdeel van een autoverzekering is de wettelijke aansprakelijkheid. Dit is een dekking die ervoor zorgt dat de schade door aansprakelijkheid van de tegenpartij gecompenseerd wordt. Je kan bij een auto verzekeren kiezen om ook een vergoeding te krijgen voor de schade aan jouw auto. 

Welke verzekering kiezen? 

Er zijn verschillende soorten verzekeringen en welke je moet kiezen hangt van een aantal factoren af. Belangrijk hierbij zijn de leeftijd van de auto en de dagwaarde ervan. Hoeveel jaren heb je schadevrij gereden? Het is belangrijk dat je betaalt naar waarde van je auto. Heb je een auto die al heel wat jaren oud is, is het niet aanlokkelijk om een heel uitgebreide autoverzekering te nemen waaraan je je blauw zal betalen. Vraag verschillende offertes aan wanneer je twijfelt over hoe je je auto verzekeren moet.

Elektrische auto verzekeren 

Wanneer je eens iets volledig nieuw wil proberen, kan je een elektrische auto overwegen. Deze worden steeds populairder en misschien is het wel iets voor jou. Maar kan je ook een Tesla verzekeren? Uiteraard, dit kan zelfs met een speciale Tesla verzekering. Je kan ook kiezen voor een gewone autoverzekering, maar hier kan je toch niet helemaal gerust mee zijn. Bepaalde herstelbedrijven die aangesloten zijn, zijn niet geschikt voor reparaties aan een Tesla indien dit nodig moest zijn. Ook kunnen er aanvullende eisen gesteld worden en dat wil je liever niet. Kies daarom meteen voor een goede Tesla verzekering! 

Extra waarde van een Tesla verzekering

Stel dat je een van de eerste jaren een ongeval maakt en schade oploopt aan de Tesla. Bij een Tesla verzekering wordt er in de eerste jaren uitgegaan van een nieuwwaarde van jouw auto in plaats van de dagwaarde van de auto. Er zijn minder eisen en je betaalt geen extra hoge premie als je veel kilometers per jaar met de auto rijdt. De verzekering is gemakkelijk af te sluiten en dus de ideale manier om jouw Tesla verzekeren mogelijk te maken!

Lees ook: Wegenbelasting elektrische auto

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren