Elektrische stadsauto’s: 3 modellen

door admin

Je hoort het overal; elektrisch rijden is de toekomst. Steeds meer mensen krijgen oog voor de voordelen van elektrisch rijden. Dit is erg begrijpelijk, elektrisch rijden is namelijk goed voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee. De hoge brandstofprijzen zijn dan ook vaak het laatste zetje voor de aanschaf van een elektrische auto. Inmiddels zijn er van bijna elk merk wel elektrische auto’s beschikbaar. In deze blog focussen we op stadsauto’s, en zetten we 3 populaire modellen voor je op een rijtje!

Fiat 500e

De Fiat 500 is al jaren een gewilde stadsauto. Door zijn compacte, maar stijlvolle uitstraling domineert deze auto het straatbeeld. Het feit dat Fiat in 2020 een volledige elektrische fiat 500e uitbracht was daarom ook erg goed nieuws. Dit model is uitermate geschikt voor het stadsverkeer, met zijn bereik in de stad tot wel 400 km. Dit in combinatie met het snelladen, waardoor je in 5 minuten al genoeg stroom kunt bijladen voor al je stadsritten op een dag, maakt dat deze elektrische auto voor veel gebruiksgemak zal zorgen. Verder is de Fiat 500e de eerste elektrische stadsauto die uitgerust is met innovatie rijassistentiesystemen. Deze systemen maken het rijden in de stad zo veilig mogelijk, door onder bepaalde omstandigheden het aanpassen van de snelheid en het remmen van de bestuurder over te nemen. De Fiat 500e is onder andere verkrijgbaar bij Autowinkel Fiat 500e

Renault Twingo Electric

De Renault Twingo staat ook al jaren bekend als een geschikte stadsauto. Deze auto is inmiddels ook in een volledige elektrische variant beschikbaar. De Renault Twingo is in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar, met een vermogen van 73 pk tot 93 pk en een topsnelheid tot 165 km/uur. De kofferbakinhoud varieert van 210 tot 240 liter, wat perfect voor boodschappen en stadsritjes is dus. Een nadeel van dit model is dat de motor zich in de kofferbak bevindt, waardoor boodschappen nog wel eens warm kunnen worden. Bij lange ritjes is het dus aan te raden om verse producten voor in de auto te vervoeren. De Renault Twingo zit verder wel vol met handigheidjes, van een stroompunt voor de achterpassagiers tot bagagenetjes voor onder de achterbank. Renault komt ook met een gratis app, waarmee je met je smartphone kunt navigeren, bellen en muziek luisteren in de auto. 

Mini Electric

De Mini Electric wordt gekenmerkt als de best rijdende compacte EV, wat natuurlijk een groot pluspunt van deze auto is. De auto heeft een goede wegligging en stuurt direct en zorgt dus voor veel rijplezier. Verder is het exterieur van de Mini Electric een lust voor het oog, met zijn stijlvolle design en afwerking tot in de kleinste details. Het dashboard ziet er ook goed uit en heeft bijvoorbeeld een interactieve LED-ring die van kleur verandert als je de temperatuur bijstelt of een menu in gaat. Doordat de auto maar drie deuren heeft, kan instappen wat lastiger zijn. Een ander nadeel van de Mini Electric is de wat kleinere kofferbak, waardoor je geen grote dingen zult kunnen vervoeren. Als dit echter voor jou niet belangrijk is, dan is de Mini Electric een goede keuze die je veel rijplezier zal opleveren. 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren