Nieuwe elektrische auto financieren? Dit zijn jouw opties

door admin

Om de zoveel tijd is het natuurlijk weer eens tijd voor een nieuwe auto. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een elektrische of een hybride (benzine & elektrisch) auto omdat dit beter is voor de natuur. Met de stijgende benzineprijzen is het ook zeker geen slecht idee om te investeren in een elektrische auto. Helaas is een auto, ondanks dat het een goede investering is, altijd een dure  investering. Gelukkig zijn er verschillende manieren waardoor jij toch kan genieten van je nieuwe auto. 

Auto leasen

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een auto te leasen bij een maatschappij. Dan huur je de auto voor een afgesproken termijn en betaal je een vast maandbedrag. Je bent dan geen eigenaar van de auto, maar je huurt de auto. Wanneer het leasecontract af loop dan kun je de auto kopen voor de van tevoren afgesproken restwaarde en ben jij eigenaar van de auto. Het voordeel hiervan is, is dat je niet meteen veel geld kwijt bent maar wel meteen in een nieuwe auto kan rijden. Daarnaast zitten extra kosten, zoals onderhoudskosten bij het maandelijkse bedrag inbegrepen. Het nadeel is dat wanneer je het contract stopt zet je een flink bedrag hiervoor moet betalen. 

Auto kopen

Het aller fijnst is natuurlijk als jij gewoon je nieuwe auto helemaal zelf kan kopen uit eigen zak. Misschien heb je hier wel eerst voor moeten sparen, maar dat kan ook bijna niet anders want een auto kopen is natuurlijk een grote investering. Het is goed om van te voren eerst te bedenken waarom je een nieuwe auto wilt en waar die auto echt aan moet voldoen. Daarnaast is het ook verstandig om na te gaan wat de voor- en nadelen zijn van een elektrische of hybride auto. Door de kosten van een nieuwe auto kan het misschien handig zijn om een elektrische auto financieren door bijvoorbeeld een deel van het geld bij de bank te lenen.

Welke lening?

Er zijn verschillende leningen die je kan afsluiten om je auto te financieren, dit kan bijvoorbeeld een persoonlijke lening zijn. Het voordeel hiervan is dat je in één keer het geldbedrag krijgt zodat je dit meteen kan uitgeven aan de auto of aan een andere investering. Daarnaast blijft de rente gelijk en spreek je van te voren het maandbedrag en de looptijd af. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en kan je hier rekening mee houden met toekomstige uitgaven.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren