Peugeot 208 en 2008 in de volgende generatie alleen als elektrische auto

door admin

Peugeot biedt voor het eerst sinds 2019 ook de kleine auto 208 en de compacte SUV 2008 aan in versies voor elektrische auto’s. In een interview met AutoExpress onthulde bedrijfsleider Jean-Phillipe Imparato dat de volgende generatie voertuigen in deze segmenten alleen zal worden aangedreven door puur elektrische aandrijvingen.

De beslissing om modellen zoals 208 en 2008 op middellange termijn uitsluitend als elektrische auto aan te bieden, werd genomen met het oog op de eerdere verkopen van geëlektrificeerde modellen. “De e-auto-trend neemt wereldwijd van maand tot maand en van week tot week toe”, zei Imparato. In de afgelopen tien weken bedroeg het aandeel van de volledig elektrische versies van 208 en 2008 in bestellingen ruim 14 procent. En de plug-in hybride versie van de grotere SUV 3008 komt op 27 procent.

Wanneer de elektrische opvolgers van 208 en 2008 op de markt komen, heeft Imparato nog niet gezegd. Sommige fabrikanten denken erover om in de toekomst geen kleine auto’s meer aan te bieden. De steeds strengere emissiewetten maken complexe verbrandings- of elektrische aandrijfoplossingen noodzakelijk, die de toch al lage marge verder drukken. De extra kosten kunnen maar in geringe mate worden doorberekend aan de klanten, aangezien de meesten van hen geen hoge prijzen willen betalen voor kleine auto’s. Kleinere voertuigen zouden daarom ook bij Peugeot kunnen worden stopgezet.

Imparato vertelde de redactie van AutoExpress dat een kleine auto als de Peugeot 108, die momenteel alleen wordt aangeboden met verbrandingsmotoren, op het punt staat te worden vernietigd. Hij rechtvaardigde dit met de nodige elektrificatie, maar ook met nieuwe technologieën zoals 5G, de toenemende veiligheidseisen in de transportsector en andere nieuwe regelgeving. Het komt erop neer dat betaalbare kleine auto’s in de toekomst niet meer gerealiseerd kunnen worden – “De oorspronkelijke 10.000 euro wordt 30.000 euro”, aldus de Peugeot-baas.

Imparato zei niet of de 108 daadwerkelijk zou aflopen. De strategie van Peugeot en zijn zustermerken Citroën, DS Automobiles en Opel wordt momenteel opnieuw gelanceerd nu het Franse moederbedrijf PSA fuseert met de Fiat Chrysler-groep. De nieuwe, op drie na grootste autofabrikant ter wereld verenigt talloze merken met veel overlappingen. De opkomende associatie met de naam Stellantis zal worden geleid door de vorige PSA-baas Carlos Tavares – wat hij precies van plan is te doen met de portefeuille, moet dit jaar worden gespecificeerd.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren