Pomp zelf je banden op met een compressor

door admin

Het is erg belangrijk dat je banden een goede bandenspanning hebben. De redenen hiervoor worden later nog besproken. Bij de meeste tankstations kan je je banden oppompen aan het toestel. Meestal moet je hier een halve euro voor betalen. Er bestaan echter ook kleinere toestellen waarmee je je banden zelf thuis kan oppompen.

Waarom is een juiste bandenspanning belangrijk?

Een goede bandenspanning heeft meerdere voordelen. In eerste instantie is het gewoon veel veiliger. Wanneer je bandenspanning goed is, heb je meer grip op de weg. Bij een te lage spanning, verlies je grip waardoor je meer kans hebt om te slippen wanneer je moet remmen. Ook heb je meer kans op een klapband bij een te lage bandenspanning.

Daarnaast slijten je banden ook veel sneller wanneer ze een te hoge of te lage spanning hebben. Een goede spanning zorgt ervoor dat je veel langer met je banden kan rijden. Het is bovendien ook goed voor het milieu. Wanneer je banden correct zijn opgepompt, verbruik je minder brandstof en stoot je minder CO2 uit.

Je kan tegenwoordig heel eenvoudig een compressor voor autobanden aankopen. Zo heb je verschillende websites zoals Donrox waar je eenvoudig een compressor kan aankopen.

Waar moet je op letten bij het aankopen van een compressor voor autobanden?

Het type compressor dat je nodig hebt, hangt ook af van je gebruik. Je kan namelijk ook een compressor gebruiken om je fietsbanden en motorbanden op te pompen. Wil je uitsluitend je autobanden oppompen? Dan kan je best voor een zwaarder model kiezen dat een groter pompvolume heeft. Daarnaast heb je ook draagbare compressoren die je kan gebruiken als powerbank. Deze zijn makkelijk oplaadbaar via een USB-poort.

Om de juiste bandenspanning van je auto te weten, kan je kijken in het instructieboekje dat bij de wagen zit. Bij veel auto’s staat de bandenspanning ook aan de binnenkant van het tankklepje of op een sticker aan de binnenkant van het portier aan bestuurderskant.

De bandenspanning van een wagen hangt ook af van hoe zwaar de wagen geladen is. Wanneer je op vakantie vertrekt met de auto en je dus vol geladen bent, heb je een andere spanning nodig dan bij standaard gebruik.

Wanneer je meer informatie nodig hebt over de verschillende type compressoren, kan je altijd een kijkje op een website zoals Donrox. Daar vind je hoogstwaarschijnlijk de informatie die je zoekt.

Veel succes met het oppompen van je banden!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren