Tesla vergroot het bereik van de goedkoopste Model 3 tot 448 kilometer

door admin

Elektrische autofabrikant Tesla gaf begin 2021 de basisversie van de Model 3 iets meer actieradius: in de ‘Standard Plus’-versie legt de middenklasse sedan 448 kilometer af in de WLTP-rijcyclus – tot voor kort was dat slechts 430. De prijs voor de instap-Tesla is niet veranderd, de kosten blijven vanaf 47.930 euro.

In tegenstelling tot de duurdere versies “Long Range” en “Performance”, heeft de Model 3 Standard Plus geen vierwielaandrijving met een elektromotor voor en achter. Met een enkele elektrische machine gaat hij van nul naar honderd en verder tot 225 km / u in 5,6 seconden via achterwielaandrijving.

De rest van het aanbod is niet veranderd: de Model 3 Long Range blijft kosten vanaf 57.520 euro, bereikt 100 km / u in 4,4 seconden en is tot 233 km / u, het bereik is met 580 kilometer het hoogste in de serie. De Model 3 Performance-sportversie, die minimaal 63.520 euro kost, sprint naar 100 km / u in 3,3 seconden, haalt 261 km / u en rijdt 567 kilometer op één lading.

Hoe de door oplettende gebruikers van de online configurator voor de Model 3 ontdekte range plus tot stand is gekomen, is niet bekend. Tesla geeft zelden commentaar op updates van zijn portfolio, die naast meer aanbod ook regelmatig nieuwe prijzen opleveren. Eerdere verbeteringen in het bereik zijn bereikt door zowel een efficiëntere elektrische aandrijving als nieuwe batterijen. Het bedrijf implementeert soms optimalisaties via software-updates die ten goede komen aan nieuwe en reeds geleverde voertuigen.

Wij vermoeden dat de huidige zaak om een nieuw batterijpakket zou kunnen gaan. Dit wordt gerechtvaardigd door het feit dat na de specificatie van 448 kilometer actieradius voor de Model 3 Standard Plus de opmerking “geschat” is. Dit geeft aan dat de hardware is gewijzigd en dat de WLTP-waarden nog niet officieel bevestigd moeten worden. Tesla specificeert momenteel februari als de leverdatum voor de nieuw geconfigureerde Model 3 in Europa voor elke variant.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren