Voordelen van een zakelijke autoverzekering

door admin

Als je een auto van de zaak hebt, is het ook verplicht om deze te verzekeren. Er moet minimaal een WA-verzekering op de auto zitten alvorens je er mee mag gaan rijden. Allianz is zo’n verzekeraar die een zakelijke autoverzekering aanbiedt. Deze autoverzekering bestaat ook uit drie soorten dekkingen. Je hebt natuurlijk de WA-autoverzekering. Deze dekt enkel het wettelijk verplicht gestelde en is dus zo minimaal mogelijk. Daarnaast kun je ook de beperkt casco zakelijke autoverzekering nemen. Deze dekt iets meer en is daardoor erg populair. Tot slot kun je ook kiezen voor een volledig casco verzekering. Deze zorgt voor een totale dekking van de zakelijke autoverzekering.

Waarom kiezen voor een zakelijke autoverzekering?

Een zakelijke autoverzekering verschilt niet heel veel van een particuliere autoverzekering, maar er zijn wel enkele specifieke aspecten die van belang kunnen zijn. Een auto van de zaak maakt over het algemeen veel meer kilometers dan een particuliere auto. Daarnaast zijn er ook vaak meerdere bestuurders van de auto. Een zakelijke autoverzekering houdt hier rekening mee in de dekking, zodat hier geen problemen over kunnen ontstaan. Een particuliere autoverzekering dekt dit in veel gevallen niet of niet goed genoeg.

Kies voor aanvullende dekkingen

Een andere reden voor het kiezen van een zakelijke autoverzekering, is dat het mogelijk is om voor verschillende aanvullende dekkingen te kiezen. Deze aanvullende dekkingen zijn specifiek toegewezen op zakelijk gebruik. Denk bijvoorbeeld aan de lading die de auto vervoerd. Als je een zakelijke auto hebt, komt het veel vaker voor dat er waardevolle spullen in de auto liggen. Denk bijvoorbeeld aan voorraad of gereedschappen. Deze wil je natuurlijk ook goed verzekerd hebben. Als je dit niet goed verzekerd, kan een simpele inbraak in de auto al snel vele tientallen duizenden euro’s kosten. Het is daarom verstandig om direct te kiezen voor een goede zakelijke autoverzekering.

Een collectieve autoverzekering

Heeft je bedrijf de beschikking over meerdere auto’s? Dan kan het wenselijk zijn om deze collectief te verzekeren. In deze collectieve verzekering worden afspraken gemaakt over de premie, het eigen risico en de verzekeringsvoorwaarden. In de meeste gevallen ben je met een collectieve autoverzekering gemiddeld minder geld kwijt dan wanneer je ze allemaal apart verzekerd. Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om privé auto’s in deze verzekering mee te nemen. Dit brengt dus niet alleen een groot voordeel op voor het bedrijf, maar ook nog eens voor het personeel. Dit principe wordt het gemengde collectief genoemd. Hierin combineer je dus de auto’s van het personeel met de bedrijfsauto’s en krijg je voor beide een betere premie.

Belasting betalen over een zakelijke autoverzekering

Als bedrijf of ondernemer heb je altijd recht op BTW-aftrek. Je kunt de premie op de auto dus verlagen met het BTW-percentage. Het kan voorkomen dat je de verzekering betaald zonder BTW. In dit geval moet je dus niet het BTW-percentage meerekenen in de berekening. Daarnaast kan het zijn dat de schade-uitkeringen ook zonder BTW worden betaald. De BTW die door het schadeherstelbedrijf worden doorberekend, worden dan dus niet door de verzekeraar uitbetaald. Hier dien je natuurlijk rekening mee te houden, omdat dit een groot verschil kan worden bij een grote schade. Uiteindelijk krijg je het geld dat je betaald van de belastingdienst terug, dus je gaat er financieel niet op achteruit.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren