Waarom kiezen voor zakelijk elektrisch rijden?

door admin

U heeft een bedrijf en staat op het punt om een of meerdere wagens aan te schaffen voor uw wagenpark. Dan zijn er meerdere goede redenen te bedenken om dit keer voor elektrisch rijden te gaan. U kent natuurlijk een voordeel als milieuvriendelijkheid wel, maar er zijn nog meer voordelen op te noemen die de keuze voor elektrisch rijden tot de meest logische maken. We zetten ze even voor u op een rijtje.

Zakelijk elektrisch rijden is beter voor het milieu

We hadden het al genoemd in de inleiding, maar we vinden het ook belangrijk om het hier nog even aan te halen. Zakelijk elektrisch rijden is namelijk echt beter voor het milieu. Een elektrische auto heeft geen CO2 uitstoot. Dit is momenteel een hot topic, aangezien we allemaal weten dat de uitlaatgassen van gewone auto’s bijdragen aan veranderingen in het klimaat. Veel automakers zijn ook volop aan het inzetten op elektrisch rijden. Niet verwonderlijk, want de tijd dat alleen elektrische auto’s nog zijn toegestaan is niet zo heel ver weg als u misschien wel denkt. Hierdoor worden de kosten van deze auto’s lager en is tegelijk ook het rijden hiermee steeds goedkoper.

U kunt flink besparen op uw kosten

Financieel brengt elektrisch rijden heel wat voordelen mee. Om te beginnen zijn de kosten voor de benzine verleden tijd. Natuurlijk moet er wel betaald worden voor de elektriciteit waarmee uw auto wordt opgeladen, maar dat is vergelijken met benzinekosten zeker te verwaarlozen. Fiscaal is elektrisch rijden zeer aantrekkelijk, aangezien volledig elektrische auto’s vrijgesteld zijn van wegenbelasting. Daarnaast slijten elektrische auto’s minder snel (geen verbrandingsmotor bijvoorbeeld en minder slijtage bij de remmen), waardoor u er langer in kunt blijven doorrijden. Daarnaast is het ook mogelijk om subsidie te krijgen bij het aanschaffen of leasen van elektrische wagens.

Elektrische wagens rijden zeer comfortabel

Heeft u wel eens een elektrische auto zien rijden? Of beter gezegd: horen rijden? Dan zult u hebben gemerkt dat deze auto geen geluid maakt. Wel zo prettig, waarbij het ook nog eens zo is dat een elektrische auto meteen bij het starten volledige trekkracht heeft. Rijden met een elektrische auto is dus ook nog eens heel sportief.

Het aanbod wordt steeds groter

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt, waardoor het elektrisch wagenpark ook steeds groter wordt. De tijd dat autofabrikanten maar een enkele elektrische wagen in hun collectie hadden is echt wel verleden tijd! Zo is het steeds meer mogelijk om echt een auto uit te zoeken die helemaal op uw wensen aansluit. Dit gaat in de toekomst alleen maar eenvoudiger worden, doordat er nu al fabrikanten zijn die zich helemaal richten op elektrisch rijden.

Lees ook: 5 redenen om NU over te stappen op elektrisch rijden

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren