Wat voor autoverzekering voor je elektrische auto?

door admin

Als jij in een elektrische auto rijdt, of wil gaan rijden, dan is het natuurlijk heel belangrijk om hier een goede verzekering voor af te sluiten. Bij het afsluiten van een autoverzekering is wel een aantal dingen waar je goed op moet letten. We zetten deze zaken even voor je op een rijtje, zodat je straks voor de beste verzekering voor jouw elektrische auto kunt kiezen.

Kies de juiste verzekeringsvorm voor je elektrische auto

Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je de keuze uit meerdere verschillende vormen voor je verzekering. In de basis zijn er drie vormen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je om te beginnen de WA verzekering. Deze staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en staat voor de schade die jij met jouw auto aanbrengt aan anderen. Je kunt ook de keuze maken voor een WA beperkt casco verzekering. Dit is dan weer een verzekering die ook de schade dekt die jij aan anderen aanbrengt, maar die daarbij ook uitkeert bij diefstal of als je ruiten kapot zijn gegaan. Als derde is er dan nog de all risk verzekering. Dit is een verzekering die eigenlijk alles dekt waar je met jouw auto maar mee te maken kan hebben. Dus ook bij aanrijdingen en diefstal, maar ook bij vandalisme aan je auto. Dit is dan ook de meest complete verzekering die er te vinden is.

Andere zaken om op te letten

Er zijn meer zaken om op te letten als je een autoverzekering af gaat sluiten. Zo moet je er goed op letten dat je ook de accessoires van je auto laat meeverzekeren. Dat gaat bijvoorbeeld op voor een trekhaak die je later op je auto hebt gezet, of een airco die je zelf hebt laten inbouwen. Let er ook op dat je zaken niet dubbel laat verzekeren. Als jij al een standaard WA verzekering hebt, dan heeft het geen zin om ook voor je auto nog een aparte WA verzekering af te gaan sluiten. Let er ook op dat je niet gaat lopen beknibbelen. Je kan kiezen voor een lagere dekking, maar dat is zonde als je dan later toch een schade oploopt die hierdoor niet gedekt blijkt te zijn. Het is beter om gewoon voor die verzekering te gaan die alles dekt. Het kost misschien iets meer, maar dan kan je wel met een stuk meer zekerheid rondrijden straks! Laat jezelf vooral ook goed voorlichten door de verzekeraar waar je voor kiest. Stel je vragen en zorg ervoor dat je er een goed gevoel bij hebt als je de verzekering definitief afsluit.

Lees ook: Dit moet je weten over een verzekering voor je elektrische auto

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren