Alles wat je moet weten over een laadpaal voor thuis

door admin

Ben jij de trotse eigenaar van een elektrische auto geworden? Dan heb je natuurlijk ook een oplaadpunt nodig. Laadpalen elektrische auto zijn dan voor veel mensen onmisbaar. In veel gevallen zijn er in de buurt van je woning wel laadpalen, maar dit is niet altijd het geval. Je kunt ervoor kiezen om een laadpaal te laten installeren bij je eigen woning. Dit zorgt ervoor dat je de auto ten alle tijden op kunt laden. Daardoor hoef je je nooit meer zorgen te maken over of de laadpaal wel beschikbaar is. In dit blog bericht willen we je graag alles vertellen dat je moet weten over de laadpaal.

Welke laadpaal heb je nodig?

Er zijn enorm veel verschillende laadpalen verkrijgbaar bij Chast. Het is afhankelijk van de auto welke laadpaal je nodig hebt. Er zijn verschillende vermogens verkrijgbaar die je kunt gebruiken. Dit kan verschillen van 3,7 tot 22 kW. Het is verstandig om van te voren te ,kijken welk vermogen je precies wilt voor de auto, zodat je zeker weet dat je de juiste laadpaal voor thuis koopt.

Hoe sluit je de laadpaal aan?

De laadpaal aansluiten is eenvoudig te doen in drie stappen. Allereerst sluit je de oplaadkabel aan op je laadpaal. Wanneer je hem hebt ingeplugd, geeft hij een groen lichtje aan. Dat betekent dat het goed is. Als het lichtje rood kleurt, is er iets niet goed verbonden. Vervolgens sluit je de oplaadkabel aan op de auto. Ook hier gaat een lichtje aan. Als de laadpaal blauw aangeeft, betekent dit dat je auto op een juiste manier aangesloten is en de auto aan het opladen is. Na gebruik haal je de oplaadkabel los van de laadpaal. Dit doe je met de laadpas, zodat jij de enige bent die de auto los kan koppelen.

Kun je je eigen groene stroom gebruiken?

Als je een laadpaal hebt, wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijke stroom gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor de energie van je auto goedkoop uitvallen. Als je zonnepanelen op het dak van je huis hebt liggen, zorg je ervoor dat je groene stroom gebruikt. Je sluit de laadpaal namelijk op aan de stroomvoorziening van je woning. Wanneer je vervolgens je auto gaat opladen met de laadpaal, zorg je ervoor dat je de groene stroom van de zonnepanelen voor de auto gebruikt. Het is dus zeker mogelijk om je eigen opgewekte stroom voor de elektrische auto te gebruiken. Het is zelfs een zeer goede keuze om extra zonnepanelen op het dak te leggen als je gebruik maakt van een elektrische auto. Zo is de stroom nog goedkoper en duurzaam!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren