Een auto zakelijk of privé leasen?

door admin

De tijd dat je een auto kocht en daar net zo lang mee bleef doorrijden tot hij echt op was, ligt steeds meer achter ons. Mensen leasen tegenwoordig vaker een auto. Dit kan je natuurlijk doen vanuit je werk, waar je al het regelwerk en de kosten aan je werkgever over kunt laten. Maar ook het privé leasen van een auto begint steeds populairder te worden. Niet verwonderlijk, want je rijdt dan in een nieuwe auto, waarbij kosten voor onderhoud en dergelijke niet voor jouw persoonlijke rekening hoeven te komen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee vormen van leasen? We zetten een en ander voor je op een rijtje.

Een auto prive leasen

Als jij in een nieuwe auto wil rijden, maar daarbij niet de kosten wil maken die daar over het algemeen bij horen, dan is het goed om eens de vele voordelen van het prive leasen van een auto door te nemen. Goed, de auto waar je in rijdt is dan niet van jou, maar dat is ook het enige echte nadeel dat we kunnen bedenken. Je rijdt namelijk tegen een goed maandelijks bedrag in een auto die gloednieuw is, die goed verzekerd is en waar jij geen onderhoudskosten aan hebt. Deze worden namelijk allemaal vergoed door de leasemaatschappij waar je je wagen leaset. En als je na een paar jaar bent uitgekeken op je wagen, dan stap je eenvoudig over naar een nieuwer model. Dit alles maakt private leasen tot zo’n ideale manier van een auto leasen.

Een auto zakelijk leasen

Een zakelijke auto leasen is natuurlijk de vorm van leasen die het meest bekend is. Vaak wordt in een arbeidscontract al gesteld dat er een auto geleased mag worden en is dit ook wel een van de voorwaarden om een baan bij een bedrijf te accepteren. Het is dan goed om met je werkgever door te nemen aan welke eisen deze wagen moet voldoen. Voor een werkgever kleven er ook heel wat voordelen aan het leasen van een auto. Het vergt een minder grote investering dan wanneer wagens echt gekocht worden. Daarbij is het ook zo dat werkgevers ook de optie hebben om na een paar jaar hun auto’s in te wisselen voor een nieuwer model en er zo voor te zorgen dat hun wagenpark representatief blijft. Momenteel is het ook steeds meer in schwung om bij het zakelijk leasen voor een elektrische auto te gaan. Dit heeft dan weer als extra voordeel dat brandstofkosten lager worden, maar ook dat je als bedrijf laat zien aandacht voor het milieu te hebben. Zo brengen beide vormen van leasen voor de gebruikers grote voordelen mee.

Lees ook: Wilt u een elektrische auto leasen?

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren