Elektrisch leasen voor ondernemers: wat zijn de zakelijke voordelen?

door admin

Een elektrische auto kopen? De meeste ondernemers stellen deze investering uit. Vaak is de uitgave te duur of is de restwaarde onzeker. Wanneer jij begint aan zakelijk leasen liggen de risico’s niet bij jou, maar bij de leasemaatschappij. MKB’er, zzp’er of startend ondernemer? Je kunt tegenwoordig kiezen uit een groot aanbod van volledig elektrische auto’s en hybrides. Twijfel jij nog aan de elektrisch leasen? Wij zetten alle voordelen van zakelijk, elektrisch leasen voor jou op een rij.

Duurzaam de weg op

Je kunt jouw kilometers zonder schaamte rijden. Een elektrische auto heeft namelijk geen CO2- uitstoot. Je rijdt dus lekker verantwoord. Niet alleen dat, een elektrisch autopark geeft ook een representatief visitekaartje naar de omgeving toe. Je bent dan bezig met duurzaam ondernemen. Ook streven steeds meer gemeentes naar een duurzamere toekomst. Hier kun jij met elektrische auto een stap voor mee zijn. Zo rijd jij voorbereid de toekomst tegemoet. 

Comfortabel rijden

Ook niet onbelangrijk: elektrische auto’s bieden ultiem rijcomfort. Terwijl jij in de auto zit, rijdt jouw auto in alle rust over de wegen. Je merkt namelijk al snel dat een elektrische auto geen geluid maakt. En bij het stoplicht ben jij degene die dankzij de trekkracht als eerste wegrijdt. Je rijdt dus ook erg sportief. 

Lees ook: Coronajaar 2020; elektrische auto enige winnaar in de autobranche

Lekker voordelig

Naast het feit dat jij een milieubewuste keuze maakt, geniet jouw zakelijke portemonnee ook mee van alle voordelen. Zo krijgt de leaserijder belastingvoordelen voor zijn milieuvriendelijke autokeuze. Daarnaast ben je natuurlijk veel minder geld kwijt aan brandstof. Diesel, benzine en gas zijn namelijk veel kostbaarder dan elektriciteit. Elke rit wordt zo voordelig.

Thuis opladen en ook nog eens geld besparen 

Lease jij een elektrische auto of overweeg jij een elektrische auto te leasen? Je hebt verschillende laadopties op de markt. Eén daarvan is het thuisladen met je eigen laadpaal. Deze paal is altijd beschikbaar, omdat het je eigen laadpaal is. Je ‘tankt’ dus gewoon voor de deur. ‘s Nachts de auto laden is daarnaast efficiënt. Dit is vaak het moment dat de auto lange tijd stilstaat. Zo kun je in de ochtend met een volle accu de weg op. Heel handig! En, tijdens het laden kun je zelfs geld besparen! Met thuisladen bespaar je op de stroomkosten van jouw elektrische auto. Je betaalt namelijk je eigen stroomtarief. Het verschil met een stroomtarief van een openbaar laden of snellader langs de snelweg is aanzienlijk. Je kunt ook de laadpaal openbaar maken. Eigenaren met elektrische auto’s kunnen jouw laadpaal op een app vinden. Sommige Leasemaatschappijen, zoals LeasePlan Direct, bieden slimme manieren van laden aan.

In Groningen kunt u ook particulier een auto leasen. Het belangrijkste waar u op moet letten bij particulier leasen, is het type auto dat u wilt leasen. Lees hier alles over auto leasen Groningen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren